trimite pe YMsalvează

Supă cu tăiţei de casă

10 noiembrie 2010

Supă cu tăiţei de casă

Ingrediente: •3-4 litri supa de pui •2 bucăţi morcov •2 bucăţi ceapă •1 bucată ţelină (rădăcină) •Tăiţei de casă •sare •pătrunjel (frunze) tocat »

Prăjitură cu prune

09 noiembrie 2010

Prăjitură cu prune

Ingrediente: •10 bucăţi ouă •400 grame prune •300 grame unt •300 grame zahăr •300 grame făină •esenţă de vanilie »

Aripioare de pui cu sos Hoi Sin

07 noiembrie 2010 | Autor: Radu Popovici

Aripioare de pui cu sos Hoi Sin

Este un fel de mâncare foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveşte perfect cu sosul de soia şi cu mierea. Rețeta este rapidă, iar gustul absolut delicios, dulce-sărat și aromat. »

Saramura de pui

03 noiembrie 2010

Saramura de pui

Cu câteva luni în urmă, am ajuns la Restaurantul Beta din Constanța. Un loc demn de toată admirația unui iubitor de mâncăruri. Printre alte minuni pe care le-am gustat acolo, am dat de ceva ce se numea "saramură de pui". Mi-a plăcut atât de mult, încât am cerut (insistent, chiar) rețeta. Din păcate, bucătarul nu s-a bucurat așa de tare, astfel încât mi-a dat un fel de rezumat al rezumatului rețetei. Din care am încropit ceea ce vedeți mai jos. »

Curry de pui cu mustar

01 noiembrie 2010

Curry de pui cu mustar

Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat, fără piele 5 linguri de miez de nucă de cocos, deshidradat 2 ardei iuți verzi 4 cartofi (sau 2 mai mari) 2 linguri semințe de muștar 250 ml iaurt de oaie și bivoliță 2 lingurițe de Garam Masala »

Piure de telina si cartofi

31 octombrie 2010

Piure de telina si cartofi

Ingrediente: 4 - 5 teline mari, 2 - 3 cartofi, 2 linguri unt, lapte, un praf de sare. Mod de preparare: Curata telinele, spala-le si taie-le in bucati mai mari. »

Tarta tatin cu mere si pere

27 octombrie 2010

Tarta tatin cu mere si pere

Dacă tot aveam mere pere în panere, am zis să fac o tartă cum n-am mai făcut de multă vreme. Până acum făcusem de câteva ori tartă Tatin după reţeta clasică, cu mere, dar puţină variaţie nu strică niciodată. Aşa că am adăugat perele în peisaj, am înlocuit clasica scorţişoară cu nucşoara (că oricum are proprietăţi mai interesante, ca să nu zic pasionante) şi am încercat o noua variantă de tartă Tatin. »

Piure de telina si cartof

24 octombrie 2010

Piure de telina si cartof

Ingrediente: 4 - 5 teline mari, 2 - 3 cartofi, 2 linguri unt, lapte, un praf de sare. Mod de preparare: curata telinele, spala-le si taie-le in bucati mai mari. »

Bagheta de praz

19 octombrie 2010

Bagheta de praz

Ingrediente:3 fire de praz, 6 rosii, 250g bacon, 3 linguri cu cascaval ras, 2 galbenusuri, 2 lingura cu smantana, 3 catei de usturoi, ulei de masline, sare. »

Crema de zahar ars

15 octombrie 2010

Crema de zahar ars

Ingrediente: Lapte 1 l., 6 oua, zahar brun 160 gr., zahar vanilat 2 plicuri. Mod de preparere: Intr-o cratita se pun 60 gr. de zahar si se lasa la caramelizat cateva minute. Cand zaharul s-a caramelizat, se intinde bine suprafata cratitei, inclusiv pe pereti. Se lasa cratita la racit. »