Saramura de pui

03 noiembrie 2010

Saramura de pui

Cu câteva luni în urmă, am ajuns la Restaurantul Beta din Constanța. Un loc demn de toată admirația unui iubitor de mâncăruri. Printre alte minuni pe care le-am gustat acolo, am dat de ceva ce se numea "saramură de pui". Mi-a plăcut atât de mult, încât am cerut (insistent, chiar) rețeta. Din păcate, bucătarul nu s-a bucurat așa de tare, astfel încât mi-a dat un fel de rezumat al rezumatului rețetei. Din care am încropit ceea ce vedeți mai jos.

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui, dezosat, fără piele, feliat
  • 2 ardei grași roșii
  • 2 ardei grași verzi
  • 150 g roșii cherry (la mine asta a însemnat cam 20 de roșii cherry)
  • 6 căței de usturoi
  • 100 ml suc de roșii (de casă, de preferat)
  • 100 ml vin alb demisec
  • 1 lingură de pătrunjel verde tocat
  • sare, piper

Am curățat ardeii grași și i-am tăiat în sferturi. Am tăiat în jumătăți roșiile cherry. Apoi am pus pe grătarul încins feliile de piept de pui. Le-am lăsat câteva minute pe fiecare parte, până au început să se rumenească. Le-am luat de pe grătar și, în locul lor, am pus feliile de ardei gras. Pe ambele părți, să se coacă bine. Apoi le-am dat deoparte și am pus roșiile. Când au fost coapte și ele, am terminat cu grătarul. Într-o tigaie mai adâncă am călit usturoiul, tăiat felii, într-o lingură de ulei.

După care am pus sucul de roșii. Când a început să fiarbă, am adăugat ardeii copți (pe care între timp i-am tăiat în bucățele) și roșiile. După 5 minute, am pus în oală și feliile de piept de pui.

Am pus o jumătate de cană de apă și vinul și le-am lăsat pe toate să fiarbă vreo 20 de minute, până a scăzut sosul. La final am pus pătrunjelul tocat, sare și piper. 

Poftă bună :)

sursa: Ebucataria.ro

taguri: pui, saramura, rosii, ardei gras, patrunjel

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!