trimite pe YMsalvează

Musaca de curcan

02 februarie 2011

Musaca de curcan

Ingrediente: •1 aripă de curcan sau piept de curcan •2-3 cartofi •100 grame iaurt gras •200 grame unt •100 grame telemea •100 grame caşcaval ras •2 ouă •sare »

Trufe cu ciocolată neagră

01 februarie 2011

Trufe cu ciocolată neagră

Ingrediente: •200 grame ciocolată amăruie •100 mililitri frişcă lichidă •100 grame nuci măcinate •2 linguri whisky sau coniac »

Cartofi cu rozmarin la cuptor

28 ianuarie 2011

Cartofi cu rozmarin la cuptor

Ingrediente: •6 cartofi •rozmarin •1 lingură făină •sare •piper •ulei de măsline »

Prajitura Garibaldi

26 ianuarie 2011

Prajitura Garibaldi

Prăjitura asta era în copilărie una dintre preferatele mele - și o tot băteam la cap pe mama să-mi facă. Se vede treaba că anumite gusturi nu se schimbă niciodată, pentru că încă îmi place foarte tare, doar că acum mă bat eu pe mine însumi la cap s-o fac. E drept, la asta contribuie și faptul că-i foarte ușor de făcut. »

Sote de fasole păstăi cu ciuperci

25 ianuarie 2011

Sote de fasole păstăi cu ciuperci

Ingrediente: •ciuperci conservă •fasole păstăi •1 căpăţână usturoi •mărar •ulei »

Tarta alsaciana cu mere

20 ianuarie 2011 | Autor: Teodora Takacs

Tarta alsaciana cu mere

Ori de câte ori îmi amintesc de Franţa şi de apetisanta patiserie franţuzească, îmi zboară mintea automat şi inevitabil la o tartă cu fructe. Când eram în Franţa foloseam numai aluat de tartă gata preparat, cumpărat de la supermarket. Nu ştiu de ce mi se părea foarte complicat să îmi fac eu singură aluatul. Dar pentru că la noi nu găseşti oriunde şi oricând, am hotărât să fac o cantitate mai mare odată şi să o ţin în congelator pentru când îmi vine pofta de Franţa. »

Cartofi cu bulion la cuptor

16 ianuarie 2011

Cartofi cu bulion la cuptor

Ingrediente: •4-5 cartofi •2-3 linguri bulion •1 foaie dafin •sare •2 linguri ulei •piper •3-4 căţei usturoi »

Tebasaki

14 ianuarie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Tebasaki

Tebasaki este o mâncare tradițională japoneză care presupune aripioare de pui marinate în sake cu ghimbir, apoi prăjite în baie de ulei și amestecate cu un sos tot pe bază de sake și mirin (vin de orez). Eu am adaptat-o... mult :) Pentru că n-am avut sake și mirin, am folosit vin alb demisec. Pentru că încerc, în general, să evit prăjeala în ulei, am folosit tigaia grill. În fine, pentru că lucrez la o carte cu rețete pe bază de piept de pui, am folosit piept și nu aripioare. »

Peste alb cu sos de otet

11 ianuarie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Peste alb cu sos de otet

Zilele trecute răsfoiam cărțile electronice de bucate ale lui Radu și în cea cu rețete din bucătăria chineză am dat peste acest mirific pește cu sos de oțet. N-am idee cum de am sărit-o până acum, dar mi-a sunat foarte bine și am făcut-o. N-am avut la îndemână tot ce-mi trebuia, așa că am renunțat la unele ingrediente și le-am înlocuit pe altele, dar tot a ieșit excelent :) »

Ciorbă de pui

06 ianuarie 2011

Ciorbă de pui

Ingrediente: •500 grame carne de pui •1 bucată ţelină (rădăcină) •2 morcovi •1 păstârnac •1 pătrunjel (rădăcină) •2 ardei graşi •2 dovlecei •1 ceapă ... »