trimite pe YMsalvează

Bastonase cu branza de vaci

11 octombrie 2010

Bastonase cu branza de vaci

Ingrediente: Branza de vaci 200 gr., galbenus de ou 2 bucati, faina 200 gr., unt 200 gr, susan (mac), un praf de sare. »

Legume cu orez

06 octombrie 2010

Legume cu orez

Ingrediente: 180 gr. orez integral, 4 rosii, 4 ardei grasi, 3 cepe, 3 morcovi, 2 cartofi, 1 dovlecel mic sau o telina mica, verdeata, ulei de masline, un praf de sare. »

Ravioli cu branza si smantana

03 octombrie 2010

Ravioli cu branza si smantana

Ingrediente: Aluat: 200 gr. faina, 1 ou, 60 ml. apa. Umplutura: 150 gr. branza de vaci, 120 gr. zahar brun, 1 ou, 20 gr. gris, smantana. »

Supa de brocoli

28 septembrie 2010

Supa de brocoli

Ingrediente: 6 cani buchetele de broccoli, 2 linguri faina, 2 cani lapte, 1 cana de supa de pui fara sare, 2 linguri unt, 1/2 lingurita de cimbru, un praf de sare. »

Peste cu sos acrisor

25 septembrie 2010

Peste cu sos acrisor

Ingrediente: 600 gr. file de pangasius, 60 gr. unt, 50 gr. mustar, 230 gr. smantana, 2 lingurite de miere, busuioc, un praf de sare, 2 lingurita zeama de lamaie »

Cartofi frantuzesti

23 septembrie 2010

Cartofi frantuzesti

Ingrediente: 700-800g cartofi, 4 oua, 200-300 ml smantana, 50g unt, 30g pesmet, sare. Mod de preparare:Cartofii bine spalati si necuratati de coaja, ii fierbi acoperiti circa 30 min in apa. In apa, pune o lingurita de sare ca sa nu se zdrobeasca cartoful. Dupa ce s-au fiert, ii tai in felii potrivite. »

Budinca de smochine

21 septembrie 2010

Budinca de smochine

Ingrediente: 500 gr. smochine, 8 oua, 300 gr. zahar, 1 pahar cu lapte, 8 felii de paine. Mod de preparare: Inmoaie miezul de paine in lapte. Freaca galbenusurile cu zaharul dupa care adauga miezul de paine. »

Pui cu ciuperci si salata verde

17 septembrie 2010

Pui cu ciuperci si salata verde

Ingrediente: Bucatele de pui fiert, (dupa gust), 1 cutie cu ciuperci, 1 salata verde creata, 1 rosie mare, 2 castraveti mici, 1 lingurita cu rondele de usturoi, 1/2 ceasca crutoane. Pentru sos: 1/2 ceasca de iaurt, 1/2 ceasca de ulei, 1 lingurita cu mustar, 1 lingurita de otet, un praf de sare. Mod de preparare: Salata verde, rosiile si castravetii se spala si se taie. Toate acestea se pun intr-un bol, peste care se pune usturoiul, bucatelele de pui si ciupercile. »

Salata de andive

14 septembrie 2010

Salata de andive

Ingrediente: 6 andive, 2 mere, 1 telina, ½ rodie, 100 gr. brazica proaspata de vaci, miez de nuca, un praf de sare. Mod de preparare: Curata si spala andivele. Lasa-le sa se scurga, apoi taie-le in rondele. Merele si telina curatate, taie-le in cuburi. Miezul de nuca rupe-l in sferturi. Scoate boabele de rodie. Intr-un bol pune andivele, merele, telina, boabele de rodie, nuca, branzica de vaci si sarea. Amesteca-le usor. Serveste salata imediat. »

Mancarica de conopida

11 septembrie 2010

Mancarica de conopida

Ingrediente: 1 conopida potrivita, 3 cartofi, 2 cepe mari, 2 morcovi, 2 rosii, 50 gr. mazare, un praf de sare, ulei de masline, 1 l. apa, 1 legatura patrunjel. Mod de preparare: Spala conopida si desfa-o buchetele mici. Cartofii ii cureti, ii speli si ii tai cubulete. »