Curry de pui cu mustar

01 noiembrie 2010

Curry de pui cu mustar

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat, fără piele
  • 5 linguri de miez de nucă de cocos, deshidradat
  • 2 ardei iuți verzi
  • 4 cartofi (sau 2 mai mari)
  • 2 linguri semințe de muștar
  • 250 ml iaurt de oaie și bivoliță
  • 2 lingurițe de Garam Masala
  • 2 lingurițe de zahăr brun (eu am folosit zahăr obișnuit)
  • sare, piper

Garam Masala e un amestec de condimente care are la bază piper negru, scorțișoară, cardamom și cuișoare. Poate fi cumpărat din magazinele de condimente orientale, din unele hypermarketuri sau comandat de pe internet. Dacă nu găsiți, puteți folosi praf de curry.

Rețetă

Am zdrobit grosier jumătate din semințele de muștar și cei doi ardei iuți, apoi am amestecat cu miezul de nucă de cocos. Apoi am pus într-o tigaie foarte mare (în cazul meu, un wok) pieptul de pui tăiat cubulețe, în 2 linguri de ulei. Le-am prăjit 3-4 minute, până și-au schimbat culoarea. Am adăugat cartofii curățați și tăiați și ei cubulețe, am pus niște sare și am acoperit totul cu apă. Am dat focul tare. Am lăsat să dea în clocot, apoi am lăsat să fiarbă vreo 20-30 de minute, până apa s-a evaporat complet.

Într-o altă tigaie, am prăjit într-o lingură de ulei, pentru câteva secunde,  cealaltă jumătate din semințele de muștar, în care am pus cele două lingurițe de garam masala. Apoi în wok, peste pui și cartofi,  am pus iaurtul și amestecul de muștar cu garam masala. Am amestecat bine, am pus cele 2 lingurițe de zahăr, am mai lăsat câteva minute, amestecând continuu.

Am pus curry-ul pe farfurie, l-am presărat cu pătrunjel tocat mărunt și cu rondele de ardei iute. E, cu siguranță, o mâncare pe care am s-o repet foarte curând - e uimitor de gustoasă. Poftă bună :)

sursa: Ebucataria.ro

taguri: pui, curry, mustar, cartofi, iaurt, garam masala

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!