trimite pe YMsalvează

Legume cu sos de soia

04 aprilie 2011 | Autor: Radu Popovici

Legume cu sos de soia

Iată o rețetă deosebită, simplă și rapidă, potrivită pentru cei care țin post zilele acestea și pentru vegetarieni. Bucătărie: chinezească Dificultate: ușor Cantitate: 2 porții Timp de preparare: 10 minute Timp de gatit: 8 minute »

Bulete de cartofi cu cascaval

30 martie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Bulete de cartofi cu cascaval

M-am tot gândit ieri - să fac niște bulete de cașcaval, să fac niște crochete de de cartofi ? Dileme, dileme. Am ales calea de mijloc. Și pentru că sunt un păcătos absolut, am pus lângă bulete și niște bacon prăjit (fără ulei). Nu e sănătos, desigur, dar e gustos. »

Mazăre cu roşii

28 martie 2011

Mazăre cu roşii

Ingrediente: •1 kilogram mazăre verde •4-5 roşii •ulei •1 legătură mărar tocat •1 legătură pătrunjel (frunze) tocat •oregano •maghiran »

Pui cu mamaliga la gratar

23 martie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Pui cu mamaliga la gratar

Asta nu e o "rețetă". E o încropeală din niște resturi. Mai exact, mai ave niște pui și niște mămăligă de la puiul Piccata, și-am zis că-i păcat să nu le folosesc. Și pentru că eram cumva în criză de timp, le-am folosit în cel mai rapid mod »

Ravioli cu branza si sos de smantana cu ciuperci

20 martie 2011 | Autor: Bogdan Besliu

Ravioli cu branza si sos de smantana cu ciuperci

Ravioli sunt acele tipuri de pastă făinoasă care vin cu un bonus. O umplutură fie ea din carne, brânză sau ciuperci, care se mulează ușor cu o varietate largă de sosuri. O masă rapidă și gustoasă, nu foarte miloasă cu silueta. »

Tarte cu fructe

17 martie 2011

Tarte cu fructe

Ingrediente: •2 ouă •140 grame zahăr pudră •250 grame margarină •500 grame făină •1 praf sare •1 plic praf de copt •2 plicuri zahăr vanilat •Budincă de vanilie »

Pui Piccata

16 martie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Pui Piccata

Piccata e un mod italian de a prepara carnea sau peștele. Cea mai populară variantă e cea a puiului Piccata (chicken piccata), dar in Italia e destul de populară și varianta cu vițel (piccata di vitello). Cert e că eu am văzut-o într-un film, mi-a plăcut cum sună, am încercat-o ieri și am fost extrem de încântat. »

Supă de roşii cu orez

14 martie 2011

Supă de roşii cu orez

Ingrediente: •supa de pui •1 cutie rosii decojite •1 bucată ceapă •1 bucată morcov •4 căţei usturoi •100 grame orez •sare •piper »

Penne cu pui, gorgonzola si broccoli

10 martie 2011 | Autor: Teodora Takacs

Penne cu pui, gorgonzola si broccoli

Mă întreba la un moment dat cineva dacă ştiu să mai gătesc şi altceva înafară de deserturi. Pe lângă faptul că se presupunea că nici nu aş mai mânca altceva înafară de tarte şi prăjituri (uau, aş vrea eu, dar aş avea cel puţin 100 kg în două luni!), m-a amuzat concluzia lui că dacă am un blog unde postez numai deserturi, numai asta ştiu să şi prepar. »

Paste Piccata cu pui

07 martie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Paste Piccata cu pui

La origine, piccata se referă la felii de carne (de obicei pui sau pește) sotate, cărora li se alătură un sos cu lămâie, unt și verdețuri. Apoi rețeta a evoluat în diverse feluri, astfel că în zilele noastre la sos se mai adaugă capere și vin, precum și paste, orez sau mămăligă. Varianta pe care am încercat-o eu e cu pui și paste, după cum bine zice și numele. »