Prăjitură cu prune

09 noiembrie 2010

Prăjitură cu prune

Ingrediente:
•10 bucăţi ouă
•400 grame prune
•300 grame unt
•300 grame zahăr
•300 grame făină
•esenţă de vanilie
•esenţă de rom
•1 lingură coajă de portocală rasă
•1 praf sare
•1 lingură zeamă de lămâie
•1/2 plic praf de copt

Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama de lămâie şi sarea.
Untul se mixează cu restul de zahăr şi esenţele.După ce s-a topit zahărul, se adaugă câte un gălbenuş treptat şi se amestecă uşor.
Se adaugă răzătura de portocală şi apoi se toarnă făina cu praful de copt şi jumătate din albuşurile bătute spumă amestecând uşor de jos în sus.
Se tapetează tava cu hârtie de copt, se pune compozitia şi apoi fructele tăiate în două ,cu jumătatea tăiată în sus.
Se lasă 30-35 minute la cuptor, apoi, spre final, se glazurează cu un strat subţire de bezea (restul de albuşuri bătute spumă cu zahărul) şi se mai coace puţin.
După ce se răceşte puţin, se pudrează cu zahăr vanilat.
 

sursa: Delicatesa.ro

taguri: prajitura, prune

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!