trimite pe YMsalvează

Cannelloni cu carne de pui şi sos de roşii

03 ianuarie 2011

Cannelloni cu carne de pui şi sos de roşii

Ingrediente: •500 grame carne de pui •800 grame rosii decojite •250 grame cannelloni •250 mililitri iaurt •2-3 cepe •2 morcovi •1 ardei iute tocat •1/2 pahar vin sau bere ... »

Prăjitură cu ciocolată şi alune

28 decembrie 2010

Prăjitură cu ciocolată şi alune

Ingrediente: •400 grame zahăr •3 linguri cacao •7 linguri apă •200 grame margarină sau unt •4 ouă •100 grame ciocolată •1 cană alune prăjite tăiate mărunt sau tocate •1 praf de copt •200 grame făină »

Oua coapte in paine

24 decembrie 2010

Oua coapte in paine

Ingrediente chifle (câte doriți să faceți) ouă (câte chifle, atâtea ouă) smântână cașcaval parmezan verdețuri (fie ele și uscate, eu am folosit cimbru și ceapă verde) fulgi de ardei iute (opțional) piper »

Musaca de cartofi cu piept de pui

17 decembrie 2010

Musaca de cartofi cu piept de pui

Ingrediente: •2 bucăţi piept de pui •2 bucăţi ceapă •2 linguri sos de rosii sau bulion •1 pahar supa de pui •4 căţei usturoi •sare •piper •3-4 cuişoare •oregano •busuioc uscat •3 ouă •300 grame smântână »

Pui Tandoori Masala

15 decembrie 2010 | Autor: Andrei Crivat

Pui Tandoori Masala

Mi-era poftă de o rețetă indiană, de aromele puternice și de gustul exotic al mâncării din acea zonă a lumii. Așa că n-am stat mult pe gânduri și am făcut. Mi-a făcut cu ochiul rețeta de tandoori masala a lui Radu (pe care am adaptat-o la ce aveam, ca de obicei), iar puiul a fost doar un fel de accesoriu :) »

Bavareză cu ciocolată

13 decembrie 2010

Bavareză cu ciocolată

Ingrediente: •150-200 grame pişcoturi de şampanie •200 mililitri lapte •4 ouă •300 grame zahăr •15 grame gelatină •150-200 grame ciocolată •300 grame frişcă •30 grame unt •50 mililitri rom sau alcool cu esenţă de rom »

Galerie foto

Somon cu sos de ceapa si castraveti

09 decembrie 2010

Somon cu sos de ceapa si castraveti

Ca să fiu sincer, somonul a fost doar un pretext ca să văd cum iese acest sos, de care vorbește Constantin Bacalbașa în "Dictatura gastronomică". Mi-a sunat bine și-am zis să-l încerc, și pentru că mi-era poftă de pește, l-am împrietenit cu file de somon. Dar în egală măsură sosul ăsta ar merge la cam orice alt tip de carne, în special la vânat. »

Macrou cu usturoi la cuptor

07 decembrie 2010

Macrou cu usturoi la cuptor

Ingrediente: •1,5 kilograme macrou •1 bucată lămâie •1 pahar ulei •1 căpăţână usturoi •cimbru •sare •1/2 kilogram roşii sau 1 conservă roşii decojite sau 2-3 linguri bulion •3-4 linguri vin •piper boabe »

Rulada de biscuiti cu martipan

06 decembrie 2010 | Autor: Teodora Takacs

Rulada de biscuiti cu martipan

Am avut întotdeauna o reţinere să fac mâncăruri prea banale şi neapetisante, iar atunci când a trebuit totuşi să le fac, nu am simţit că trebuie să mă laud cu ele. Când eram mică şi singurul desert pe care îl ştiam era budinca (din praf de budincă la plic evident), făceam întodeauna două tipuri şi le puneam la răcit în straturi într-o formă rotundă de cozonac. Apoi o întorceam şi arăta ca un tort. Era bestială. »

Salată grecească cu peşte marinat

30 noiembrie 2010

Salată grecească cu peşte marinat

Ingrediente: •200 grame Peşte marinat la rece •3 bucăţi castraveţi în oţet •Maioneză I dintr-un ou crud şi unul fiert •sare după gust »