trimite pe YMsalvează

Acizii grasi Omega-3

29 februarie 2004

Carnea de peste - o sursa de acizi grasi Omega-3

Acizii grasi Omega-3 sunt o forma de grasimi poli-nesaturate, unul din cele patru tipuri de grasimi pe care corpul le extrage din alimente (celelalte trei fiind colesterolul, grasimile saturate si grasimile mono-nesaturate).

AHA

27 iunie 2004

AHA se extrag din fructe in special din citrice (lamai, kiwi, grepfrut, etc.) dar pot fi si sintetizati

Hidroxiacizi alfa, pe scurt AHA, sunt un grup de acizi organici, ce se gasesc in special in fructe, dar si in laptele acru, zahar si alte substante obtinute prin bio-fermentatie.

Aloe Vera

12 noiembrie 2004

In Egiptul antic rasina obtinuta din frunzele de aloe vera era folosita la imbalsamarea mumiilor

Aloe Vera este o planta perena suculenta ce creste in salbaticie in partea sud-estica a Africii, Peninsula Arabica, Madagascar si este cultivata in Indiile de Vest si in unele zone din California.

Avocado

08 februarie 2005

Fructele de avocado sunt o sursa bogata in vitamina E, antioxidanti si acizi grasi

Avocado este un arbore tropical (Persea americana) originar din emisfera vestica, cu fructe ovale sau in forma de para, acoperite de o pielita de culoare verde inchis, cu pulpa galben-verzuie ce inveleste un simbure mare.

Bergamota

04 martie 2005

Importanta bergamotei in industrie este cel mai bine subliniata de legislatia italiana care a declarat zonele de cultura zone protejate prin lege

Bergamota este fructul bergamotierului (un arbore pitic din genul citrus denumit Citrus bergamia) cu frunze ovale si fructe galbene, de forma perei, din a caror pulpa se extrage acid citric si care contin in coaja un ulei esential foarte parfumat numit esenta de bergamota de culoare verde-smarald si cu o aroma asemanatoare portocalei.

Beta-carotenul

23 iulie 2004

Carotenoidele dau culoare penajului pasarilor

Carotenoidele sunt un grup de pigmenti de culoare rosie, portocalie si galbena ce se gasesc in principal in legume (morcov, dovleac, tomate, broccoli, spanac) si fructe (papaya, portocale, mango) dar se gasesc insa si in produse animale (grasimi, galbenus) sub forma de provitamina A.

Botox

11 decembrie 2003

Clostridium botulinum, bacteria ce produce toxina botulinica

Reprezinta numele comercial dat toxinei botulinice A (in engleza: botulinum toxin A), una din neurotoxinele produse de bacteria clostridium botulinum.

Calorii negative

01 februarie 2004

Broccoli, o leguma cu calorii negative

Toate alimentele au calorii. Nici un aliment nu are in fapt "calorii negative". Insa efectul anumitor alimente asupra organismului nostru este cel al asa ziselor calorii negative.

Celulita

17 aprilie 2004

Celulita produce atat neplaceri fizice cat si disconfort psihic

Celulita este termenul folosit pentru denumirea depozitelor subcutanate de grasime si tesuturi fribroase ce produc deformarii ale suprafetei pielii sub forma de umflaturi, gropite sau riduri.

Cheratina

26 septembrie 2004

Lipsa sau acumularea cheratinei in tesuturi cauzeaza degradari ale pielii sau unghiilor

Cheratina (de la cuvantul grecesc keras insemnind corn) este o scleroproteina sulfuroasa ce contine sulf in legaturi slabe.