Aloe Vera

12 noiembrie 2004

In Egiptul antic rasina obtinuta din frunzele de aloe vera era folosita la imbalsamarea mumiilor

Aloe Vera este o planta perena suculenta ce creste in salbaticie in partea sud-estica a Africii, Peninsula Arabica, Madagascar si este cultivata in Indiile de Vest si in unele zone din California. Planta are o radacina fibroasa si deasa din care se dezvolta frunze mari si joase. Florile au culoare galbena, rosie sau violeta. Fructul are forma unei capsule tringhiulare si contine numeroase seminte. Frunzele si rasina plantei au proprietati medicinale si sunt folosite intr-o gama larga de produse cosmetice si farmaceutice.
Planta este utilizata ca emolient (sub forma de unguente pentru intretinerea pielii), purgativ, stimulent (pentru accelerarea temporara a proceselor fiziologice) sau ca prim ajutor in diverse rani ale pielii.
Datorita proprietatilor sale, aloe vera este considerata un stimulator biogenic si are un rol important in activitatea hormonala de cicatrizare a ranilor. Rasina de aloe vera este folosita in tratarea bolilor de piele, a arsurilor si ranilor deschise. De asemenea, aplicarea ei previne aparitia cicatricilor pe piele in zonele ce trebuie operate.
Studiile au aratat ca, in uz intern, aloe vera ajuta la repararea tesuturilor distruse in urma arsurilor provocate de substantele radioactive la cei ce lucreaza in domenii ce folosesc energia nucleara sau cei ce urmeaza tratamente bazate pe medicina nucleara.
Produsele cosmetice pe baza de aloe vera hidrateaza pielea si o mentin catifelata si moale. Extractul de aloe vera este o sursa de alantoina - o substanta de culoare alba, insipida ce se prezinta sub forma unei pudre cristalizate in stare izolata -, un ingredient activ cu efect keratolitic (de catifelare a pielii).
Alantoina este folosita ca agent abraziv, antiseptic si astringent in dermatologie, medicina veterinara si produse cosmetice precum lotiuni, creme de intretinere a pielii, creme de ras, sampoane, rujuri si diversi aerosoli. Alantoina se gaseste si produsele pentru igiena orala, in pastele de dinti sau apa de gura precum si in picaturile de ochi (pentru tratarea ochilor iritati) sau de urechi (pentru curatarea canalului auditiv). Alantoina este utilizata si in tratamentele pentru tratarea ulcerelor gastrice, acneei, eczemelor sau psoriazisului.

taguri: aloe vera

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!