Celulita

17 aprilie 2004

Celulita produce atat neplaceri fizice cat si disconfort psihic

Celulita este termenul folosit pentru denumirea depozitelor subcutanate de grasime si tesuturi fribroase ce produc deformarii ale suprafetei pielii sub forma de umflaturi, gropite sau riduri. Ea este cauzata de cresterea numarului de celule ale tesuturilor adipoase sau de migrarea acestora din tesutul adipos catre suprafata pielii in urma slabirii sau subtierii structurii de legatura dintre stratul de piele si compartimentul superior al tesutului adipos.
Celulita apare de regula pe coapsele picioarelor dar si pe solduri si fese. Ea este mai des intilnita la femei - de regula la cele trecute de 35 de ani sau cele afectate de obezitate, insa poate aparea la orice varsta si poate afecta persoanele de orice greutate - si intr-un procentaj mai mic si la barbati.
In cazuri acute, celulita este cunoscuta sub numele de "fenomenul saltea" deoarece poate da pielii un aspect diform cu umflaturi proeminente si cute adinci ca niste scobituri.
Exercitiile fizice si dieta nu pot diminua celulita decit intr-o mica masura sau chiar deloc, deoarece celulita este formata in mare parte din grasime si toxinele acumulate in organism. Cele mai des folosite metode de combatere a celulitei sunt liposuctia si liftingul.
Liposuctia este o procedura chirurgicala ce indeparteaza depozitele de grasime prin absorbtia grasimii din zona afectata cu un dispozitiv special. Liftingul este de asemenea o procedura chirurgicala ce indeparteaza tesuturile adipoase si pielea din zona afectata si apoi se injecteaza in masura in care este nevoie tesut adipos dintr-o alta parte a corpului pentru a uniformiza suprafata pielii. Aceste operatii pot imbunatati aspectul fizic si pot lasa mici cicatrici insa nu sunt metode de slabire.
Alte metode de combatere a celulitei sunt:
- endodermologia, o tehnica nechirurgicala ce consta in aplicarea unui dispozitiv ce creeaza vid pe piele si rularea lui pe suprafata ei. Aceasta tehnica insa nu indeparteaza grasimea ci doar niveleaza suprafata pielii si ca urmare are un efect temporar.
- masajul anticelulitic
- cremele anticelulitice

taguri: liposuctie, lipoabsorbtie, lipoaspiratie, anticelulitic

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!