Avocado

08 februarie 2005

Fructele de avocado sunt o sursa bogata in vitamina E, antioxidanti si acizi grasi

Avocado este un arbore tropical (Persea americana) originar din emisfera vestica, cu fructe ovale sau in forma de para, acoperite de o pielita de culoare verde inchis, cu pulpa galben-verzuie ce inveleste un simbure mare. Fructele de avocado sunt foarte parfumate si au o greutate de 1-2 kg. Ele mai sunt denumite si perele aligator datorita culorii lor si cojii umflate pe alocuri, asemanatoare pielii de aligator.

 

Uleiul obtinut din simbure si pulpa contine proteine, vitamina A, C, D si E, aminoacizi si lecitina si este folosit atit in gastronomie cit si in scopuri terapeutice. Uleiul de avocado catifeleaza si hidrateaza pielea, ii mareste flexibilitatea si nu lasa urme grase pe piele. Aceste proprietati il fac un ingredient excelent pentru sapunuri, creme si lotiuni de piele dar si produse cosmetice pentru par, datorita actiunii sale de hranire si reconditionare a pielii uscate si parului degradat.

Studiile au aratat ca aplicarea uleiului de avocado pe piele creste semnificativ continutul de colagen solubil in stratul de derma al pielii. Uleiul de avocado este utilizat de asemenea in tratamente impotriva acneii, dermatitelor, eczemelor, a pielii arse de soare dar si in terapiile de intinerire a pielii. Datorita proprietatilor antibacteriene si de regenerare este folosit si in pansamentele aplicate post-operator pentru impiedicarea adeziunii acestora pe rani si a accelerarii procesului de vindecare.

taguri: avocado

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!