trimite pe YMsalvează

Mezoterapia

20 februarie 2004

Solutia este injectata in mezoderma

Mezoterapia este o tehnica dezvoltata incepind cu anul 1952 de medicul francez Michel Pistor si consta in injectarea de vitamine, minerale, medicamente si aminoacizi sub suprafata pielii mai precis in mezoderma.

Parafango

07 ianuarie 2004

Pacienta este infasurata in plastic pentru a retine caldura

Un amestec de parafina si noroi de origine vulcanica ce provine din zona Battiglia, Italia (in italiana fango inseamna noroi) ce se utilizeaza sub forma de cataplasma in special pentru atenuarea durerilor cauzate de reumatism si artrita.

Peeling-ul chimic

30 aprilie 2004

Produsele cosmetice de exfoliere folosite in exces pot produce iritatii si chiar infectii

Peeling-ul chimic (de la verbul to peel care in limba engleza inseamna a (se) coji) este operatia de indepartare, pe cale chimica, a straturilor de pielie deteriorate.

pH

04 noiembrie 2004

Este bine sa evitam spalarea corpului cu sapun

Este un simbol ce reprezinta concentratia de ioni de hidrogen intr-o solutie. Simbolul provine de la abrevierea termenului din limba latina "potentia hydrogenii" (in traducere "concentratia de ioni de hidrogen").

Pro-vitamina B5

09 septembrie 2004

Provitamina B5 se regaseste intr-o gama larga de produse cosmetice, de la creme pentru ingrijirea pieli pina la sampoane, sapunuri si chiar paste de dinti.

Provitamina B5 sau panthenolul este foarte importanta pentru metabolism, fiind parte a coenzimii A. Provitamina B5 asista glandele producatoare de cortizon, atunci cand intervine stresul.

Qigong

01 aprilie 2004

In China se estimeaza ca aproape 200 de milioane de oameni practica exercitii Qigong zilnic

Qigong sau Chi Gong (format din caracterele chinezesti qi si gong care pot fi traduse aproximativ prin "manipularea energiei vitale"; se mai gaseste scris si sub forma Chi Kung) reprezinta un set de exercitii fizice chinezesti practicate inca din antichitate.

Reflexologia

23 martie 2004

Un reflexolog bine pregatit poate simti punctele de blocaj energetic ce provoaca disfunctiile din organism

Reflexologia este o tehnica practicata inca din antichitate in China, India si Egipt, in care anumite puncte specifice de presiune (de regula pe picioare, dar si pe miini sau urechi) sunt masate in scopul restabilirii fluxului de energie in interiorul corpului.

Shiatsu

10 martie 2004

O parte importanta a masajului este relatia de incredere practician-pacient

Shiatsu, in traducere din japoneza, presare cu degetele (shi - deget, atsu - presiune) este o tehnica orientala de masaj ce combina atit caracteristicile acupuncturii cit si ale masajului traditional.

Silicon

25 ianuarie 2004

Implant mamar cu gel siliconic

Siliconul este denumirea generica a polimerilor siliconici (siliconii), compusi chimici anorganici (nu contin carbon) obtinuti sintetic in urma combinarii siliciului cu oxigenul si hidrogenul.

Thalassoterapia

10 februarie 2004

Apa de mare ajuta la eliminarea toxinelor din corp

Thalassoterapia (de la termenul grecesc thalassa - mare) reprezinta gama de tratamente cu apa de mare si elemente marine (plante, alge, nisip). Sarurile marine sunt foarte bogate in minerale ce ajuta la purificarea organismului.