AHA

27 iunie 2004

AHA se extrag din fructe in special din citrice (lamai, kiwi, grepfrut, etc.) dar pot fi si sintetizati

Hidroxiacizi alfa, pe scurt AHA, sunt un grup de acizi organici, ce se gasesc in special in fructe, dar si in laptele acru, zahar si alte substante obtinute prin bio-fermentatie. Acesti acizi sunt substante slab higroscopice ce au proprietatea de a absorbi umiditatea din aer.

Ei au revolutionat industria cosmetica a produselor pentru ingrijirea pielii cind au fost introdusi la inceputul anilor '90 deoarece aveau o gama larga de aplicare. Atunci cind sunt aplicati pe piele, ei pot favoriza modificarea hidratarii si elasticitatii pielii; ei se deplaseaza gradual in straturile pielii si ajuta in procesul de curatarea a pielii. AHA indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii si lasa in urma o piele mai moale si intinerita. Acest lucru face posibila aerisirea pielii si absorbtia mai usoara a nutrientilor si hidratarea pielii. AHA stimuleaza productia de colagen si chiar vindeca anumite boli de piele.

Rezultatele sunt imediate, astfel incit produsele de contin AHA reduc ridurile, intaresc fermitatea pielii, indeparteaza petele de pe piele si au in acelasi timp un efect protector. Produsele ce contin AHA insa pot fi folosite pentru reducerea ridurilor si a altor defecte ale pielii in cazul persoanelor de varsta tinara dar nu pot fi folosite ca tratament pentru cele de varsta medie si inaintata de aceea ele nu pot fi incluse in categoria produselor anti-imbatrinire.

 

Ca exemple de hidroxiacizi pot fi dati acidul citric (din lamai), acidul lactic (din rosii), acidul tartaric si acidul malic (din struguri) si acidul glicolic (din trestia de zahar). Acidul glicolic este folosit in produsele pentru reintinerirea pielii, acidul citric actioneaza ca antioxidant si stimuleaza productia de colagen, acidul lactic are efect exfoliant, acidul malic imbunatateste rezervele de oxigen din muschi in cazul afectiunilor ca fibromialgia iar acidul tartaric nu are inca aplicatii in industria cosmetica fiind folosit mai ales in industria alimentara.

Studiile din ultima vreme indica faptul ca AHA pot sensibiliza pielea la lumina solara si in special la radiatia ultravioleta a soarelui (se stie ca expunerea excesiva la radiatiile ultraviolete poate cauza cancer de piele).

taguri: AHA

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!