trimite pe YMsalvează

Coenzima Q10

07 iunie 2004

Actionand ca si antioxidant coenzima Q10 previne proliferarea celulelor canceroase in cancerul de san

Coenzima Q10, cunoscuta si sub numele de ubiquinina (deoarece se gaseste in toate celulele organismului) sau coenzima COQ10, este o substanta indispensabila in procesul de producere de energie la nivelul celulelor, in desfasurarea proceselor biologice si biochimice si pentru buna functionare a organismului.

Colagen

01 februarie 2004

Fibre de colagen vazute la microscop

Colagenul este o substanta structurala majora a organismului uman, ea reprezentand o treime din procentajul total de proteine din corpul mamiferelor.

Cortico-steroizii

13 mai 2005

Utilizarea pe termen lung a medicamentelor cu hidrocortizon cum sunt picaturile de nas, poate provoca dependenta

Corticosteroizii sunt o clasa de hormoni steroizi produsi de glandele corticosuprarenale. Ei sunt implicati in numeroase procese biologice precum metabolismul carbohidratilor si al proteinelor, activitatea sistemului imunitar, mentinerea presiunii si a nivelelor electrolitice ale singelui, raspunsul la stres, etc.

Creatina

07 iulie 2004

Suplimentele de monohidtrat de creatina ajuta de asemenea la cresterea fortei si masei musculare

Creatina este un aminoacid care se gaseste in tesuturile musculare ale vertebratelor si este "combustibilul" care asigura energia necesara contractiei musculare.

Dermabraziunea

06 februarie 2004

Dispozitivul folosit pentru dermabraziune

Dermabraziunea este o procedura chirurgicala prin care se atenueaza sau indeparteaza cicatricile. Aceasta operatie se face folosind un dispozitiv ce are la unul din capete o rotita de metal cu suprafata aspra.

Drenajul limfatic

15 februarie 2004

Circulatia limfatica este esentiala pentru sistemul imunitar

Limfa (de la grecescul lympha - apa) este un lichid incolor, usor alcalin care are rolul de a transporta substante intre singe si tesuturi.

Elastina

13 martie 2004

Elastina se gaseste si in structura peretilor alveolelor pulmonare

Elastina este o scleroproteina ce formeaza fibre foarte elastice ce se gasesc in derma, vasele de singe, vasele capilare si alte tesuturi elastice ale corpului dar si in organe cum ar fi, de exemplu, plamanii.

Flavonele

24 octombrie 2004

Flavinoidele din frunzele de Gingko Biloba imbunatatesc rezervele de oxigen in vasele sanguine din creier

Flavinoidele (sau flavonele) reprezinta un grup numeros de peste 3000 de substante chimice obtinute din plante (fito-chimice). Denumirea lor deriva de la cuvintul flavis care in limba latina inseamna galben, care este culoarea lor caracteristica.

Ginseng

14 ianuarie 2005

Datorita formei sale asemanatoare unui mic trup de om, Ginsengul a devenit in traditia chinezilor un simbol al sanatatii umane

Ginseng-ul este o planta tropicala perena, nativa din China. Florile plantei au culoarea galbena iar fructele sunt rosii.

Lanolina

12 august 2004

Lanolina este recomandata mamelor ce alapteaza pentru aplicare in cazul sfarcurilor dureroase

Lanolina (in limba latina lano inseamna lana si oleum ulei) este o substanta semisolida de culoare galbena, gras-ceroasa, secretata de glandele sebacee din pielea oilor si prezenta pe firele de lana fiind cunoscuta si sub numele de "grasimea lanei".