Calorii negative

01 februarie 2004

Broccoli, o leguma cu calorii negative

Toate alimentele au calorii. Nici un aliment nu are in fapt "calorii negative". Insa efectul anumitor alimente asupra organismului nostru este cel al asa ziselor calorii negative. Ce inseamna acest lucru? Pur si simplu organismul nostru consuma mai multe calorii in digerarea acestor alimente decit caloriile continute de ele. Mai precis, caloriile negative sunt calorii greu de extras si procesat de catre enzimele aflate pe traiectul intestinal, astfel ca alimentele ce le contin reprezinta un mod avantajos de ardere a grasimilor din corp.
De pilda, un desert de contine 400 de calorii poate necesita doar 150 de calorii pentru digerare, rezultind astfel o creste neta de 250 de calorii care se depune ca grasime. Conform acestei teorii, efectul unui aliment ce contine 100 de calorii dar a carui digerare necesita 150 de calorii va produce la o scadere in greutate cu 50 de calorii.
Exista insa si alimente ce contin calorii negative dar care nu produc nici un efect asupra greutatii. Aceste alimente contin acelasi numar de calorii ca cel necesar procesarii lor deci castigul caloric, in acest caz, este nul.
Printre legumele ce contin calorii negative se afla: varza, morcovul, sfecla, telina, castravetele, usturoiul, fasolea verde, ceapa iar dintre fructe: merele, portocalele, capsunile, ananasul, zmeura.
Ca fapt divers si amuzant, cel mai bun "aliment" pentru slabire ar fi cartonul care contine 100% celuloza iar organismul uman nu produce enzime care sa poata dizolva celuloza. Bineinteles, nu va recomandam acest lucru :))

taguri: calorii negative

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!