Pui Tandoori Masala

15 decembrie 2010 | Autor: Andrei Crivat

Pui Tandoori Masala

Mi-era poftă de o rețetă indiană, de aromele puternice și de gustul exotic al mâncării din acea zonă a lumii. Așa că n-am stat mult pe gânduri și am făcut. Mi-a făcut cu ochiul rețeta de tandoori masala a lui Radu (pe care am adaptat-o la ce aveam, ca de obicei), iar puiul a fost doar un fel de accesoriu :)

Ingrediente pentru tandoori masala

  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 2 lingurițe de garam masala
  • 1 lingură de boabe de coriandru
  • 2 lingurițe de chimen
  • 6 cuișoare
  • 1 lingură de curcuma
  • 1 lingură boia iute
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 linguriță de sumac

Ingrediente pentru marinarea puiului

  • 800 g piept de pui dezosat, fără piele
  • 600 g iaurt gras, de bivoliță și oaie
  • 4 lingurițe de tandoori masala
  • 4 căței de usturoi
  • 2 cm rădăcină de ghimbir

Rețetă

Sumac, curcuma și Garam Masala pot fi găsite în unele hypermarket-uri, în magazine de condimente orientale, în magazine naturiste sau în magazine online de condimente.

Mai întâi am prăjit (fără ulei) semințele de chimen și coriandru și cuișoarele. Apoi le-am măcinat și le-am amestecat cu scorțișoara, curcuma, garam masala, boiaua dulce și iute, sumacul și puțină sare. Le-am amestecat până am obținut un amestec uniform. Acum îl țin într-o cutie ermetică și îl voi folosi și la alte mâncăruri. Pentru rețeta de azi am folosit doar 4 lingurițe, pe care le-am pus peste iaurt. Am amestecat bine, am pus usturoiul zdrobit și ghimbirul dat pe răzătoare, după care am adăugat pieptul de pui tăiat cubulețe. Le-am amestecat din nou, astfel încât bucățile de pui să fie complet acoperite de iaurt, am acoperit cu folie alimentară și am dat la frigider 3 ore. Când timpul a trecut, am scos bucățile de pui din marinadă și le-am înfipt pe frigărui. Le-am băgat la VitaCook, la 175 de grade, pentru 20 de minute - cu o tavă dedesupt, pe care s-au scurs zemurile.. După primele 10 minute, am întors frigăruile pe partea cealaltă. Poftă bună :)

sursa: Ebucataria.ro

taguri: pui, frigarui, iaurt, tandoori masala, coriandru, chimen, boia

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!