Bavareză cu ciocolată

13 decembrie 2010

Bavareză cu ciocolată

Ingrediente:
•150-200 grame pişcoturi de şampanie
•200 mililitri lapte
•4 ouă
•300 grame zahăr
•15 grame gelatină
•150-200 grame ciocolată
•300 grame frişcă
•30 grame unt
•50 mililitri rom sau alcool cu esenţă de rom

Mod de preparare:
Ouăle se bat cu zahărul.Se pune vasul pe foc şi se adaugă ciocolata înmuiată în lapte călduţ şi gelatina înmuiată în apă rece.
Totul se amestecă neîntrerupt până se înfierbântă bine aproape să dea în fiert.Se dă la o parte şi când e aproape răcită se pune frişca bătută şi se amestecă bine.
Se unge o formă cu unt, se căptuşeşte, atât pe părţile laterale cât şi pe fund, cu pişcoturi stropite cu rom după care forma se umple cu cremă. Se pun pişcoturi şi deasupra, peste cremă. Se dă la rece pentru 2-3 ore, după care se răstoarnă pe un platou, se garniseşte cu frişcă şi se ornează.

sursa: Delicatesa.ro

taguri: bavareza, piscoturi, unt, oua, ciocolata

Galerie foto

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!