Cartofi frantuzesti

23 septembrie 2010

Cartofi frantuzesti

Ingrediente: 700-800g cartofi, 4 oua, 200-300 ml smantana, 50g unt, 30g pesmet, sare.

Mod de preparare:

Cartofii bine spalati si necuratati de coaja, ii fierbi acoperiti circa 30 min in apa. In apa, pune o lingurita de sare ca sa nu se zdrobeasca cartoful. Dupa ce s-au fiert, ii tai in felii potrivite.
Ouale le pui la fiert cu putina sare, dupa ce s-au fiert le curati de coaja. Separat intr-un vas de 1l, uns bine cu unt, vei pune jumatate din cantitatea de cartofi, pune si 2 oua taiate felii, presara o jumatate de lingurita de sare fina. Apoi adauga si jumatatea cealalta de cartofi, oua si sare.
Pe deasupra, toarna jumatate din cantitatea de smantana, pesmetul care a fost infierbintat un minut in unt.
Preparatul il introduci la cuptor cu 15 min inainte de servire. Dupa ce ai scos preparatul din cuptor, torni restul de smantana. Se serveste ca felul intai sau ca felul doi, asociat cu salata verde sau cu alte salate. Poti servi si drept garnitura la fripturi calde. Un deliciu.

 

sursa: Alimentatiecopii.ro

taguri: cartofi frantuzesti, legume, oua, pesmet, smantana

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!