Pro-vitamina B5

09 septembrie 2004

Provitamina B5 se regaseste intr-o gama larga de produse cosmetice, de la creme pentru ingrijirea pieli pina la sampoane, sapunuri si chiar paste de dinti.

Provitamina B5 sau panthenolul este foarte importanta pentru metabolism, fiind parte a coenzimii A. Provitamina B5 asista glandele producatoare de cortizon, atunci cand intervine stresul. Ajuta carbohidratii, grasimile si proteinele din organism sa elibereze energie si asigura sanatatea terminatiilor nervoase si a pielii. Provitamina B5 ajuta de asemenea sistemul imunitar in procesul de producere de anticorpi pentru combaterea infectiilor. Previne imbatrinirea prematura si aparitia ridurilor, are efect anti-inflamator, intervine in sinteza acizilor grasi de colesterol si a steroizilor si joaca un rol vital in crestere si mentinerea aparatului digestiv sanatos. Panthenolul penetreaza straturile pielii si este convertit de celule in acid pantothenic - o vitamina a complexului B - de aceea este denumit si provitamina B5 - adica este un precursor al vitaminei B5.

 

Produsele pe baza de panthenol hranesc si catifeleaza pielea si ajuta la eliminarea celulelor moarte, refacerea tegumentului - stimuland dezvoltarea celulelor noi si regenerarea tesuturilor pielii -, protejarea pielii de radiatia solara si imbunatatirea procesului de bronzare a pielii, hidratarea firelor de par (in cazul sampoanelor), dind volum si reducind numarul firelor despicate, intarirea unghiilor, prevenind despicarea sau ruperea lor, si se constituie intr-un bun tratament in cazul ridurilor fine, inflamatiilor si ranilor sau cicatricilor de orice fel.

taguri: provitamina, B5

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!