Peeling-ul chimic

30 April 2004

Produsele cosmetice de exfoliere folosite in exces pot produce iritatii si chiar infectii

Peeling-ul chimic (de la verbul to peel care in limba engleza inseamna a (se) coji) este operatia de indepartare, pe cale chimica, a straturilor de pielie deteriorate. Acest procedeu reda pielii culoarea naturala si stimuleaza productia de colagen ce are efecte benefice contra imbatrinirii pielii.
Pentru exfolierea pielii sunt folosite trei substante chimice distincte in functie de gradul de exfoliere dorit: acidul alfahidroxil (AHA) - care este folosit in peeling-urile superficiale; acidul tricloroacetic (TCA) - folosit pentru peeling-uri de adincime medie; si acidul carbolic (fenolul) care se utilizeaza in peeling-urile adinci si de regula este administrat doar la sfatul medicului.
Peeling-ul chimic consta in aplicarea unei solutii acide pe pielea zonei afectate, la intervale regulate de timp. Dupa citeva zile, primele straturi ale pielii se umfla si se desprind lasind in urma o piele mai moale si reintinerita. Aceste efecte ale peeling-ului sunt foarte eficiente in cazul tratamentelor contra cicatricilor de piele, a diverselor tipuri de acnee, a cazurilor de decolorare a pielii, a arsurilor cauzate de expunerea prelungita la lumina soarelui si a tumorilor de piele pre-cancerigene.
Peeling-ul chimic este o solutie foarte buna si in cazul ridurilor fetei. Astfel, ridurile din jurul gurii sau de pe frunte si obraji pot fi diminuate dupa aplicarea unei exfolieri de adincime medie.

taguri: peeling, exfoliere

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!