Thalassoterapia

10 februarie 2004

Apa de mare ajuta la eliminarea toxinelor din corp

Thalassoterapia (de la termenul grecesc thalassa - mare) reprezinta gama de tratamente cu apa de mare si elemente marine (plante, alge, nisip). Sarurile marine sunt foarte bogate in minerale ce ajuta la purificarea organismului.
Apa de mare este extrasa din straturile adinci ale solului, de la aproximativ 400 de metri sub nivelul marii. Apa este in continuare purificata folosind filtre si apoi este incalzita.
Un alt element importament in terapia cu apa de mare sunt algele - terapie numita si thalassalgo. Algele de mare au concentratii mari de minerale si vitamine, indispensabile pentru imbunatatirea functiilor biologice ale corpului uman. Ele sunt pisate si micro-pulverizate si adaugate in apa de mare folosita la hidromasaje si comprese.
Thalassoterapia poate include sedinte de sauna, cure balneare, masaje, impachetari cu alge, dar si inhalatii cu aerosoli marini.
Tratamentele cu apa de mare si alge produc un efect de echilibrare, revigorare si detoxifiere a organismului. Datorita calciului, magneziului si iodului ce se regasesc in apa de mare si a efectului de osmoza (presiune la nivelul tesuturilor) aplicatiile thalassoterapiei sunt: intretinerea si vindecarea pielii (pielea se iriga, devine mai rezistenta si mai moale), intretinerea parului, stimularea metabolismului, combaterea celulitei, alinarea durerilor provocate de artrita.

taguri: thalassoterapie, thalassalgo

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!