Dermabraziunea

06 februarie 2004

Dispozitivul folosit pentru dermabraziune

Dermabraziunea este o procedura chirurgicala prin care se atenueaza sau indeparteaza cicatricile. Aceasta operatie se face folosind un dispozitiv ce are la unul din capete o rotita de metal cu suprafata aspra. Cind aparatul este pornit, rotita se invirte rapid. Chirurgul misca usor rotita peste suprafata cicatricii niveland-o. Zona operata este anesteziata local mai inainte. Dupa terminarea operatiei, pielea din zona cicatricii arata ca o arsura sau o julitura. Sunt necesare citeva saptamani pentru tratarea ranii.
Dermabraziunea este folosita mai des pentru tratarea petelor cauzate de acnee. De asemenea ea este folosita si dupa operatiile ce lasa cicatrici si se face cam la 2 luni dupa operatie. Tatuajele si chiar ridurile pot fi tratate prin dermabraziune.
Exista citeva riscuri si complicatii ce pot urma dupa o operatie de dermabraziune. Pielea din locul operat poate deveni mai inchisa sau mai deschisa decit cea din jur; acest lucru poate fi tratat de regula dar poate ramine pentru totdeauna. Cicatricile rareori arata mai rau ca inainte. Uneori se pot forma cicatrici noi. Pe termen scurt nu exista nici garantie ca procedura nu va afecta pielea.
Microdermabraziunea este o dermabraziune in care rotita dispozitivului este acoperita cu micro-cristale sterile pentru exfolierea pielii. In acest caz nu este necesara anestezierea insa da rezultate dupa minimum 5 sesiuni de tratament. Microdermabraziunea este de regula combinata cu tratamentul cu creme exfoliante pentru sporirea efectului. Avantajele operatiei: roseata pielii dureaza in jur o ora, se poate aplica pe orice tip de piele si culoare de ten, indicata pentru pacientii cu pielea sensibila la produse cosmetice.

taguri: dermabraziune

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!