Silicon

25 ianuarie 2004

Implant mamar cu gel siliconic

Siliconul este denumirea generica a polimerilor siliconici (siliconii), compusi chimici anorganici (nu contin carbon) obtinuti sintetic in urma combinarii siliciului cu oxigenul si hidrogenul. Lantul principal al polimerilor este format din lanturi liniare de siliciu-oxigen la care, insa, se pot atasa si grupuri organice.
Primele substante siliconice au fost produse pe cale industriala de corporatia Dow Corning in 1943.
Polimerii siliconici au foarte multe intrebuintari atat in medicina (implante, proteze) si industria medicala (instrumente medicale) cat si in industria cosmetica (rujuri, pudre, lotiuni, samponuri, deodorante), industria textila (lenjerie de pat, haine), industria alimentara (budinca, prajituri, bauturi carbogazoase) si multe altele.
In functie de modul in care sunt polimerizate moleculele de siliciu se pot obtine materiale sub forma de pudra, gel, ulei sau cauciucuri. Proprietatile chimice si fizice ale acestor materiale includ un inalt grad de stabilitate chimica, termala, rezistenta la oxidare, flexibilitate si elasticitate. In plus aceste materiale sunt compatibile cu organismul uman, usor de sterilizat (nu permit dezvoltarea bacteriilor pe ele) si sunt izolatori din punct de vedere electric.

taguri: mamar

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!