Shiatsu

10 martie 2004

O parte importanta a masajului este relatia de incredere practician-pacient

Shiatsu, in traducere din japoneza, presare cu degetele (shi - deget, atsu - presiune) este o tehnica orientala de masaj ce combina atit caracteristicile acupuncturii cit si ale masajului traditional. Dezvoltat in anii 1940 in Japonia, masajul Shiatsu foloseste presiunea palmei si a degetelor (dar nu numai acestea; in realitate se folosesc si bratele, picioarele si chiar si genunchii) asupra punctelor de energie ale corpului pentru a regla fluxul de energie si a debloca "meridianele" (directii pe care se zice ca circula energia), ca in acupunctura, dar stimuleaza si alte parti ale corpului precum masajul traditional.
Fiind o tehnica de inspiratie orientala, Shiatsu este bazata pe principiile medicinei orientale care sustin ca sanatatea este data de echilibrul dintre diversele forte din organism. Shiatsu nu are ca scop tratarea vreunei boli ci normalizarea energiei vitale a pacientului stimulind astfel organismul sau sa elimine cauzele bolii de la sine. Conform viziunii orientale, energia vitala KI circula prin corp pe directii bine definite, formand asa-numitele meridiane de energie. Orice perturbare ale acestui flux in anumite zone ale corpului produce un dezechilibru energetic ce se manifesta sub forma unor afectiuni specifice acelor zone corporale.
Masajul se desfasoara cu pacientul imbracat, asezat pe un cearceaf la nivelul podelei, iar sedinta dureaza de regula intre 45 de minute si o ora.
Tehnica Shiatsu are un efect benefic in cazul problemelor musculare si orice stare asociata stresului, incluzind insomnia si problemele emotionale. De asemenea, ajuta femeile insarcinate in diverse stadii, pe cei ce sufera de scleroza multipla, afectiuni respiratorii (astma, bronsita) sau intestinale.

taguri: shiatsu

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!