Mezoterapia

20 februarie 2004

Solutia este injectata in mezoderma

Mezoterapia este o tehnica dezvoltata incepind cu anul 1952 de medicul francez Michel Pistor si consta in injectarea de vitamine, minerale, medicamente si aminoacizi sub suprafata pielii mai precis in mezoderma. Mezoderma este stratul de mijloc al pielii si celulele ei formeaza tesuturile fibroase, tesuturile de legatura (colagenul), cartilajelor, muschii si grasimea fatului. La adult ea se regaseste in tesuturile adipoase si de legatura din jurul organelor.
Aplicatiile mezoterapiei sunt combaterea celulitei si obezitatii, intinerirea fetei si a gatului, eliminarea ridurilor, cresterea si regenerarea parului (in cazul alopeciei - caderea parului), tratarea spasmelor musculare dar si in scopuri medicale cum ar fi combaterea stresului, insomniei, a dependentei de fumat sau a infectiilor cronice, de aceea solutia injectata este preparata in functie de scopul urmarit.
Mezoterapia este o tehnica nedureroasa si spre deosebire de alte terapii ea este administrata doar in zona corporala dorita. Acest lucru micsoreaza efectele secundare, reducand sansele de interactiune a medicamentelor si cantitatea de solutie injectata.
Exista si alte tipuri de tratamente ce utilizeaza mezoterapia cum ar fi: injectiile cu Botox sau mezolift. Mezolift este o operatie nechirurgicala ce reduce efectul imbatrinirii prin revitalizarea pielii, folosind injectii cu vitamine, minerale si antioxidanti.
Efectele mezoterapiei in privinta combaterii celulitei nu sunt insa durabile atita timp cit tratamentul nu este sustinut cu un regim alimentar corespunzator si programe de exercitii fizice adecvate. Pe de alta parte trebuie mentionat ca substantele injectate in piele nu sunt procesate de sistemul digestiv si ficat si ca urmare ele nu asigura caloriile necesare organismului date de o alimentatie sanatoasa.

taguri: mezoterapie

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!