Reflexologia

23 March 2004

Un reflexolog bine pregatit poate simti punctele de blocaj energetic ce provoaca disfunctiile din organism

Reflexologia este o tehnica practicata inca din antichitate in China, India si Egipt, in care anumite puncte specifice de presiune (de regula pe picioare, dar si pe miini sau urechi) sunt masate in scopul restabilirii fluxului de energie in interiorul corpului. Aceasta tehnica reduce starea de stres si reda energia si tonusul corpului. Practicarea reflexologiei este indicata in cazul pacientilor ce sufera de astma, dureri de cap si migrene.
Reflexologia s-a impus ca o tehnica moderna incepind cu secolul al XIX-lea cind diversi terapeuti au observat ca aplicarea unei presiuni in anumite zone ale corpului are efect de anesteziere asupra zonelor respective. Dezvoltind aceasta teorie, s-a ajuns la concluzia ca presiunea care se aplica intr-o zona a corpului afecteaza starea tuturor partilor si organelor invecinate. In anii 1930 terapeuta Eunice Ingham a dezvoltat si imbunatatit tehnica transformind-o in ceea ce astazi e cunoscut ca reflexologia piciorului. Ea observat ca tensiunea si congestia in oricare parte a piciorului oglindeste tensiunea si congestia unei alte parti corespunzatoare ale corpului. De exemplu, presiunea aplicata degetului mare de la picior poate avea efecte asupra capului.
Practicantul reflexolog isi foloseste palmele sau degetele pentru a aplica o presiune usoara asupra picioarelor sau miinilor pacientului, fara a folosi uleiuri, lotiuni sau creme. Tratamentul si efectele lui sunt unice pentru fiecare pacient in parte. Sedinta dureaza in jur de o ora iar numarul de sedinte necesar este variabil in functie de indicatiile terapeutului. Dupa terminarea sedintei pacientul se simte de regula relaxat si are o stare de buna dispozitie; exista si cazuri in care pacientul poate avea o stare de disconfort si proasta dizpozitie dar aceasta este trecatoare. Totusi aceasta stare ii va indica terapeutului modul in care raspunde organismul la tratament.

taguri: reflexologie, reflexoterapie

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!