Drenajul limfatic

15 februarie 2004

Circulatia limfatica este esentiala pentru sistemul imunitar

Limfa (de la grecescul lympha - apa) este un lichid incolor, usor alcalin care are rolul de a transporta substante intre singe si tesuturi. Limfa contine o cantitate mica de proteine si diverse celule, in special limfocite, avind acelasi componente ca serul sanguin. Sistemul limfatic colecteaza reziduurile de apa si proteine din tesuturi si le readuce in circulatie pentru purificare sau eliminare. Buna functionare a sistemului limfatic ajuta corpul la eliminarea toxinelor si regenerarea tesuturilor si la mentinerea unui sistem imunitar eficient. Functionarea lui defectuoasa duce la aparitia unor edeme la nivelul tesuturilor numite limfoedeme. Limfoedemele netratate produc dureri si disconfort, rani deschise, fibroze, infectii - ce pot duce la amputarea membrului afectat.
Drenajul limfatic este o tehnica speciala de masaj dezvoltata de medicul francez Bruno Chikly, care imbunatateste fluxul limfatic si ajuta astfel la indepartarea depunerile de apa si toxine din tesuturi. Folosindu-si miinile, practicianul maseaza pe diverse directii deja cunoscute ale circulatiei limfatice decongestionind zonele afectate ale corpului. Un bun practician poate sa interactioneze cu lichidul limfactic pe mai multe nivele, de la cele din piele pina la cele din muschi, mucoase sau tendoane.
Drenajul limfatic este indicat pentru reducerea diverselor edeme si a limfoedemelor; detoxifierea organismului; regenerarea tesuturilor in cazul arsurilor, a ranilor sau a ridurilor; stimularea sistemului imunitar; relaxarea in cazul insomniei, stresului sau a lipsei de vitalitate; reducerea depunerilor de grasime si a celulitei.

taguri: limfa

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!