Implantele mamare

06 noiembrie 2003 | Autor: Prof. Dr. Toma T. Mugea

Implantele mamare

     OPERATIA

     Mamoplastia de augumentatie consta în marirea sânilor, prin introducerea unui implant dintr-un material gelatinos, printr-o incizie mica, într-un buzunar creat în spatele fiecarei glande mamare. Implantul poate fi plasat în spatele sau în fata muschiului pectoral, care acopera coastele.
     Asezarea implantului in fata muschiului pectoral poate fi facuta atunci cand pacienta are un tesut adipos si glanda mamara relativ bine reprezentate, la nivelul regiunii pectorale, astfel incat implantul sa fie bine acoperit.
     Daca aceste tesuturi sunt subtiri, slab reprezentate, pentru a se preveni aspectul neplacut de evidentiere a marginilor implantului, se recomanda asezarea implantului intr-un plan mai profund, in spatele muschiului pectoral. Dezavantajul acestei pozitii il constituie prezenta riscului de deplasare laterala a implantului, in cazul in care pacienta este sportiva si foloseste intens musculatura pectorala (inotatoare, shioare, balerina, body bilding, etc.).
     Implantele pot fi de diferite tipuri, forme si dimensiuni, adaptate diferitelor conditii biologice pe care le pot prezenta pacientele. Noi recomandam implantele cu gel siliconic coeziv, care au o consistenta mai apropiata de aceea naturala a sânului, astfel ca la persoanele cu tesuturile de invelis mai subtiri, senzatia perceputa la palpare este asemanatoare cu a sanului normal. Implantele cu ser fiziologic au fost introduse in Statele Unite ca solutie alternativa, intr-o perioada in care folosirea siliconului era blamata in mod nejustificat.
     Trebuie retinut faptul ca atat implantele cu ser fiziologic cat si cele cu silicon au acelas tip de invelis, confectionat din silicon, deci suprafata de contact cu organismul uman este identica. Ca si avantaj, implantele cu ser fiziologic se pot aplica printr-o incizie de numai 2-3 cm lungime, dar prezinta si unele dezavantaje: senzatia la palpare este mai putin placuta, iar in unele cazuri, se poate pierde ser fiziologic pe la nivelul valvei. Aceasta pierdere de volum poate apare la cateva luni de la operatie, si este lenta in timp. De asemenea pierderea de lichid nu are legatura cu eventuala palpare sau masajul mai agresiv al sanului.

sursa: Medestet

taguri: implant mamar, sani

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!