Estetică » Chirurgie estetică
Implantele mamare
06 noiembrie 2003 | Autor: Prof. Dr. Toma T. Mugea
7. Examinarea sânului si raxele X. Desi prezenta unui implant la nivelul sânului poate influenta citirea radiologica a unei mamografii (iar acest lucru poate împiedica detectarea unui cancer în stadiu incipient), acum exista tehnici noi care rezolva aceasta problema. Statisticile au demonstrat ca mamografia este la fel de utila în depistarea cancerului mamar atât la pacientele cu implante cât si la cele fara implante, daca citirea a fost atenta. De aceea este important sa informati radiologul si pe cel care va face radiografia, despre existenta implantului, pentru ca exista tehnici specifice de vizualizare a tesutul care înconjoara implantul.
8. Un traumatism sau o interventie chirurgicala asupra sânului pot duce la formarea unor depuneri mici de calciu care pot fi vizualizate mamografic. Aceste depozite pot apare numai dupa ani de zile de la interventia chirurgicala si ocazional o biopsie poate fi necesara pentru a confirma ca aceste depozite sunt inofensive.
9. Modificari ale sensibilitatii mamelonului pot apare uneori dar de obicei, sensibilitatea revine la normal în câteva saptamâni. Ocazional, modificarile de sensibilitate pot fi permanente sau, zona mamelonara poate deveni suprasensibila. În plus, sensibilitatea în zonele distale ale sânului se poate deteriora pâna când se refac nervii senzitivi. Unii pacienti relateaza chiar o senzatie de tip soc electric. Toate aceste modificari dispar cu timpul.
10. Rejetul / Respingerea implantului este extrem de rara.
11. Boli autoimune. Motivul principal pentru care siliconul este atât de folosit în medicina deriva din faptul ca este considerat inert si biocompatibil sau neutru în interiorul corpului. Cu toate acestea, unele rapoarte recente au sugerat ca implantele de silicon pot cauza boli autoimune sau boli specifice ale tesutului conjunctiv. Statistic, este dovedit faptul ca incidenta bolilor autoimune la femei este crescuta fata de barbati. Aceste tipuri de afectiuni, incluzând artrita reumatoida, lupusul eritematos sistemic sau sclerodermia, aparute la persoane cu implante mamare sunt coincidente. Nu a putut fi dovedita o relatie cauza-efect între implantele mamare si aceste boli.
În final, este important de mentionat ca majoritatea pacientelor sunt foarte încântate de modificarile sânilor, iar dupa o perioada de 3 saptamâni prezenta implantelor nu mai reprezinta o problema.
Aceasta nota a fost pregatita pentru a va furniza informatii înaintea consultatiei si pentru a va încuraja si a raspunde celor mai frecvente întrebari puse despre acest tip de operatie estetica. Daca aveti alte nelamuriri sau daca doriti o consultatie, nu ezitati sa ne contactati.
sursa: Medestet
taguri: implant mamar, sani
beautycafe
Cele mai noi discuţii
- Noutati Mineralium Dead Seapostat în Îngrijire ten
- Cum te ajuta somnul de frumusete?postat în Îngrijire ten
- Oje NYC! postat în Păr, tunsori, coafuri
- “Achtung, baby!” – o noua colectie semnata Gina Butiucpostat în Stil de viaţă, modă
- Colectia de ciocolata de la Wellaton - clipe de neuitat postat în Păr, tunsori, coafuri
- Cum sa tratezi iritatiile pieliipostat în Tratamente look (ten, ochi, buze, proceduri cosmetice)
- Ceai alb pentru un ten luminospostat în Îngrijire ten
- Somon marocanpostat în Reţete
- Expo Mariage: nunti pe toate gusturilepostat în BeautyBride: mirese, nunţi
- Tehnologia Power-Plate, secretul revolutiei în industria frumusetii, sportului si wellnessului din întreaga lume, în premiera în Româniapostat în Noutăţi, evenimente
beautycenter.ro
beautycenter.ro este primul site de beauty din Romania, lansat în 2003. Suntem partenerul online al companiilor din domeniul frumuseţii si promovăm informaţii şi servicii de calitate.
Catalogul nostru cuprinde peste 2500 de companii:
- saloane si centre de infrumuseţare
- clinici de chirurgie estetică
- săli de fitness şi aerobic
- stilişti, nutriţionişti, esteticieni