Implantele mamare

06 noiembrie 2003 | Autor: Prof. Dr. Toma T. Mugea

Implantele mamare

     POSTOPERATOR

     Dupa operatie se aplica un pansament steril, care protejaza rana. La 24 de ore, acest pansament va fi îndepartat, iar pacienta poate face dus. Imediat postoperator oate fi prezenta o senzatie de discomfort, chiar durere, care dispare dupa administrarea unor medicamente antalgice. Miscarile bratelor vor fi câteva zile usor limitate, iar activitatea obisnuita se poate relua dupa 7-10 zile.
     Eforturile fizice intense si ridicarea de greutati sunt strict interzise pentru 3 saptamâni, iar reluarea actvitatii fizice de performanta se va face treptat, pe parcursul a 6 saptamâni.
     Se recomanda ca timp de 6 saptamani sutienul sa fie purtat permanent. Este bine ca acesta sa fie confectionat dintr-un material moale, confortabil si sa nu contina armatura de sarma la baza.
     Este interzis ca 3 saptamâni inainte de operatie si 3 saptamani postoperator, sa luati aspirina sau medicamente care contin aspirina. De asemenea nu se recomanda folosirea, pe aceeasi perioada, a pastilelor anticonceptionale.
     Nu se recomanda expunerea la soare sau solar timp de 3 luni postoperator.

     RISCURILE OPERATIEI

     În afara complicatiilor generale, comune oricarei interventii chirurgicale (reactii alergice, hemoragia, hematomul, infectia, necroza partilor moi) pot apare unele complicatii specifice acestui gen de operatii. Trebuie subliniat ca aceste complicatii sunt posibile dar foarte putin probabile.
     Analizele preoperatorii efectuate in ziua operatiei, precum si consultatia anestezico-chirurgicala detaliata, la care se adauga onestitatea pacientului in relatarea corecta a antecedentelor si eventualelor probleme de sanatate pe care le are, sunt elemente care contribuie la reducerea marcata a acestor riscuri, fara insa a le anula.

sursa: Medestet

taguri: implant mamar, sani

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!