Rinoplastia

19 noiembrie 2003 | Autor: Prof. Dr. Toma T. Mugea

Rinoplastia

     Rinoplastia este o tehnica chirurgicala ce restructureaza si reda forma cat mai naturala a nasului.
     Rinoplastia este una dintre cele mai frecvent solicitate tipuri de interventii cosmetice. Ea este de obicei recomandata persoanelor care au depasit vârsta pubertatii, mai ales daca este vorba in principal de o interventie estetica. Majoratul, ca responsabilitate medico-legala si constientizarea eventualelor probleme estetice, sunt definitorii la stabilirea momentului operator. Malformatiile congenitale sau defectele rezultate in urma unor traumatisme sau interventii chirurgicale, in mod evident pot fi corectate mai devreme, dar numai cu acordul pacientului si al parintilor.

     Nasul constituie o foarte importanta componenta a fetei. Desi aceasta operatie este strict anatomica, ea necesita îndemânarea chirurgicala cea mai meticuloasa si perceptia si anticipatia estetica a unui artist, pentru a forma un "nas nou", care se va integra si armoniza cu întreaga fata, având ca rezultat un aspect natural.

     Este operatia cea mai scumpa din chirurgia estetica.

     Fiind o operatie delicata (practic cea mai complexa interventie de chirurgie estetica), se recomanda ca preoperator sa fiti intr-o stare de sanatate cat mai buna, sa nu fiti racita, in perioada ciclului, sau in convalescenta dupa o alta afectiune. Orice tratament cu aspirina sau administrarea de anticonceptionale trebuie oprite cu 2-3 saptamani inainte de operatie. De asemenea trebuie sa renuntati la fumat 2-3 saptamani inante si o saptamana dupa operatie. In ziua operatiei, cu 8 ore inainte de interventie, nu trebuie sa mancati si sa beti nimic.

12>

sursa: Medestet

taguri: rinoplastie, chirurgie estetica

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!