Lipoabsorbtia

18 decembrie 2003 | Autor: Prof. Dr. Toma T. Mugea

Lipoabsorbtia

     Lipoaspiratia este tehnica chirurgicala de îndepartare a tesutului gras din zonele în care acesta este în exces, cu ajutorul unor canule cuplate la o presiune negativa, aspirativa.
     Este o metoda care se dovedeste a fi plina de succes si foarte populara. Ea permite barbatilor si femeilor sa îsi îmbunatateasca forma corpului, printr-un procedeu simplu si sigur.
     Lipoaspiratia implica introducerea în tesutul adipos a unei canule speciale si, prin miscari repetate, grupuri de celule adipoase sunt separate si îndepartate prin aspiratie. Inciziile mici de 3-4 mm, sunt realizate în pliul pielii cel mai apropiat de zona care urmeaza a fi indepartata, astfel încât cicatricile sunt greu de detectat. De obicei, sunt necesare doua-trei mici incizii pentru fiecare zona.

 

     Tehnica lipoaspiratiei cu ajutorul ultrasunetelor, desi a avut o perioada de popularitate, prin complicatiile pe care le genereaza (arsuri, inegalitate de contur, embolii grasoase), este în prezent abandonata de toti chirurgii esteticieni cu experienta din Europa. In ultimul numar al revistei Academiei Europene de Chirurgie Estetica, Prof. Anthony Erian, Presedintele Academiei, recomanda ferm abandonarea acestei metode.

     Tehnica pe care noi o aplicam în prezent este aceea recomandata de Prof. Pierre Fournier din Paris (Presedintele Societatii Franceze de Chirurgie Estetica), folosind aspiratia blânda, putin traumatizanta, cu siringa, peltru zonele delicate (gat, brate sau aripioare) si aspiratorul pentru zonele cu tesut adipos mai volumonos (abdomen, flancuri).
     Zona care va fi aspirata este infiltrata prin injectare cu solutii cu rol anestezic si de a reduce sângerarea si a permite aspiratia celulelor adipoase (grase).

sursa: Medestet

taguri: lipoabsorbtia

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!