Implantele mamare

06 noiembrie 2003 | Autor: Prof. Dr. Toma T. Mugea

Implantele mamare

     Marimea implantului poate varia în functie de dorinta pacientei si de sfatul chirurgului. În orice caz, marimea implantului este selectata pe baza gradului de tensiune din interiorul sânului si forma tesutului mamar capabil sa accepte implantul. De asemenea, trebuie luate în calcul atât statura cât si dezvoltarea fizica generala.

     La clinica noastra exista posibilitatea de a masura exact marimea necesara, tinând cont si de dorinta pacientei. Obiectivul comun este obtinerea unui rezultat cât mai apropiat de aspectul natural.
     Vor exista cicatrici, dar acestea vor fi cât se poate de mici (de obicei 4-6 cm) si ascunse in pliul inframamar. În majoritatea cazurilor ele se atenueaza in timp si devin greu de observat.
     În momentul în care va decideti pentru operatie, trebuie sa luati în considerare anumiti factori, cum ar fi:
     - compatibilitatea în timp a materialului implantat cu corpul dumneavoastra,
     - un rezultat bun la mamografie si
     - absenta oricarui focar de infectie, acut sau cronic, indiferent de localizare.

     Operatia se face în anestezie generala si dureaza aproximativ 1 ora. Plaga va fi suturata cu fire plasate la interior, iar tegumentul va beneficia de aplicarea unui spray adeziv si catorva benzi de hartie speciala, ce favorizeaza obtinerea unor cicatrici fine, putin vizibile. Pacientul nu trebuie sa revina pentru scos fire!
     Uneori poate fi necesara plasarea unor tuburi de drenaj, exteriorizate pe partea laterala a trunchiului. Acestea vor fi scoase dupa 12 ore de la operatie.

sursa: Medestet

taguri: implant mamar, sani

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!