Lipoliftingul muschilor fesieri

09 mai 2004

Lipoliftingul muschilor fesieri

     Este vorba de o metoda de liposculptura speciala pentru muschii fesei, care scade greutatea intregii zone, remodelând-o si reântinzând pielea cu ajutorul unor fese elastice speciale. Este o interventie care are loc intr-o zi de spitalizare (fara internare) si care rezolva problema definitiv, mai ales daca este facuta la timp; fiind urmata de masaj si de terapii adecvate.

 

     Interventia trebuie facuta de un chirurg cu experienta si intr-un cadru medical adecvat, sub supravegherea constanta a unui anestezist. In timpul primei vizite, chirurgul analizeaza problema si hotaraste tipul de interventie. Aceasta poate fi de doua feluri:

  • limitata, daca este vorba de o zona delimitata si se refera in general la fetele tinere, cu un inceput de cadere a muschiului si aripioare localizate pe solduri si pe pliurile de sub muschii fesei;
  • extinsa, daca trebuie actionat pe o zona mai mare, ingreunata de grasime difuza.

     In primul caz, pentru aspirarea grasimii sunt folosite canule de titan, cu un diametru de aproximativ 3mm si astfel se pot inlatura pâna la 2 litri de grasime.
     In al doilea caz, liposculptura se imbina cu folosirea ultrasunetelor emise de o sonda cu diametrul de 5 mm.
     Stând de vorba cu pacientul, se face o istorie a starii sale de sanatate si se fac examenele de rutina:

  • electrocardiograma;
  • examenul de sânge;
  • examenul de urina.

     Rezultatele examenelor sunt analizate de anestezist. Lipoliftingul muschilor fesei se face sub anestezie locala, sub sedare. Pacienta, cu cel putin o luna inainte de interventie, trebuie sa aplice pe piele un produs cosmetic care hidrateaza si tonifica: creme cu acid glicolic, in concentratie de 20-30%. Dupa interventie, pacienta se poate intoarce acasa, in cursul aceleiasi zile.

 

     POST OPERATORIU

     Pot aparea umflaturi, unele vânatai si putina arsura (atunci când se reia mersul imediat). Pentru inlaturarea acestor probleme, se administreaza, timp de câteva zile antibiotice si produse antiinflamatorii.

     FESELE ELASTICE

         Fixate in sala de operatie cu ajutorul unei membrane compresive, acestea pot fi scoase dupa 7 zile si membrana dupa 15 zile.
         Apoi, timp de 40 de zile, se poarta un colant push-up, care sustine zona in care a avut loc interventia. In zilele urmatoare, este nevoie sa va supuneti unui numar de 3–4 sedinte de limfodrenaj manual. Apoi vor fi necesare 10 sedinte de masaj profund. Muschii trebuie stimulati cu echipamente care executa gimnastica pasiva, in scopul tonifierii si restabilirii functiei de lipoliza. Pielea va fi tratata cu creme hidratante si tonifiante, cu acid glicolic.

     UN MIC RETUS FACUT LIPOLIFTINGULUI

     Acesta poate fi necesar in cazul in care pielea este deosebit de hipotona: este vorba de interventii scurte, cu o durata de 10 minute, executate cu canule foarte subtiri.

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: lipolifting, muschi, fesieri

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!