trimite pe YMsalvează

Somon marocan

03 iulie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Somon marocan

Ca să fiu sincer, e somon norvegian, nu marocan. Doar modul de preparare aduce cu bucătăria marocană. Am gătit somon în multe feluri - e în top 3 al plăcerilor mele culinare - dar rețeta asta dă niște valențe cu totul noi gustului oricum foarte bun al somonului. Și se face și rapid, și ușor. »

Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

25 iunie 2011

Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

Ingrediente: •3 ouă •3 linguri apă fierbinte •150 grame zahăr •1 plic zahăr vanilat •100 grame făină •50 grame amidon •1 linguriţă praf de copt •2 portocale »

Plachie de peşte

20 iunie 2011

Plachie de peşte

Ingrediente: •4 bucăţi peşte caras •făină •ulei •4-5 bucăţi ceapă •200 grame sos de rosii •4-5 căţei usturoi •1 pahar vin alb •2-3 foi dafin •sare •piper »

Peste cu sos iute

15 iunie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Peste cu sos iute

Cu ceva vreme în urmă, am găsit undeva o rețetă libaneză care mi-a sunat bine. În timp ce-am pregătit-o, însă, am schimbată atât de mult că doar peștele a mai rămas din rețeta inițială. A ieșit o cină ușoară, aromată și picantă, pe care am repetat-o, deja, de vreo 3 ori. »

Piept de pui umplut cu spanac

06 iunie 2011

Piept de pui umplut cu spanac

Ingrediente: •2 bucăţi piept de pui •200 grame spanac •200 grame brânză telemea de oi •2 ouă •2 linguri smântână •1 lingură unt •1 linguriţă coriandru pisat •100 mililitri supă de pui »

Cartofi copti cu usturoi

31 mai 2011 | Autor: Andrei Crivat

Cartofi copti cu usturoi

cartofi noi (câți vreți să faceți, eu am făcut 3) usturoi (un cățel de usturoi pentru fiecare cartof) ulei extravirgin de măsline sare, piper, boia iute, rozmarin măcinat (mult mai bun e cel verde, dar eu n-am avut) opțional, o lingură de parmezan ras »

Tort cu brânză dulce şi fructe

23 mai 2011

Tort cu brânză dulce şi fructe

Crema Ingrediente: •200 grame brânză dulce •50-75 grame zahăr •1 plic zahăr vanilat •3 linguri suc de lămâie •250 mililitri frişcă lichidă •2 plicuri întăritor de frişcă »

Prăjitură Delicia

19 mai 2011

Prăjitură Delicia

Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 200 g zahăr. Se adaugă apoi pe rând cele 4 gălbenuşuri, mixând în continuare. Se adaugă făina şi se amestecă uşor, cu lingura, de jos în sus. Când s-a încorporat toată făina, se adaugă margarina topită, călduţă, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi esenţa de vanilie. »

Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine din compot

13 mai 2011

Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine din compot

Ingrediente: •vişine din compot •sirop din compot »

Tiramisu cu ciocolată

10 mai 2011

Tiramisu cu ciocolată

Ingrediente: •2 pachete pişcoturi de şampanie •cacao pentru ornat •1,5 căni cafea filtru sau ness »