Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

25 iunie 2011

Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

Ingrediente:
•3 ouă
•3 linguri apă fierbinte
•150 grame zahăr
•1 plic zahăr vanilat
•100 grame făină
•50 grame amidon
•1 linguriţă praf de copt
•2 portocale
•1 plic gelatină
•500 grame brânză dulce
•150 grame zahăr
•1 plic zahăr vanilat
•coajă de lămâie
•2 linguri suc de lămâie
•150 mililitri lapte
•frişcă

Mod de preparare:
Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat şi se mai amestecă până se obţine o masă compactă.
Făina, amidonul şi praful de copt se amestecă şi se adaugă în compoziţia de mai sus, amestecând de jos în sus.
Aluatul se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 220 grade în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute.

După ce s-a copt se îndepărtează hârtia de copt şi se lasă la răcit. Se taie în două pe orizontală.
Pentru umplutură, portocalele se curăţă de coajă, iar feliile se taie în jumătate.
Se amestecă brânza dulce cu 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, coaja şi zeama de lămâie.
Gelatina se încălzeşte pe bain-marie până se dizolvă complet şi se adaugă peste brânza dulce.
Se bate frişca, se adaugă peste brânza dulce împreună cu portocalele tăiate.
Crema obţinută se întinde pe o felie de blat, se acoperă cu cealaltă jumătate şi se presează uşor.
Prăjitura se lasă la rece aproximativ 2 ore. Se pudrează cu zahăr.
 

taguri: frisca, branza dulce, oua, gelatina, portocale

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!