Tort cu brânză dulce şi fructe

23 mai 2011

Tort cu brânză dulce şi fructe


Blatul

Ingrediente:
•175 grame biscuiţi
•150 grame unt topit şi răcit

Mod de preparare:
  Biscuiţii se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu untul şi se pun într-o formă de tort rotundă cu fund detaşabil (du diametrul de 26 cm), tapetată cu hârtie pentru copt. 

Crema

Ingrediente:
•200 grame brânză dulce
•50-75 grame zahăr
•1 plic zahăr vanilat
•3 linguri suc de lămâie
•250 mililitri frişcă lichidă
•2 plicuri întăritor de frişcă 

Se amestecă brânza proaspătă cu zahărul, zahărul vanilat şi sucul de lămâie. Se bate frişca cu întăritorul de frişcă timp de 2 minute. Se amestecă apoi cu brânza. 

Peste blat se pune crema. Peste cremă se aşează fructele din compot scurse foarte bine. Deasupra se adaugă tort-gelee-ul roşu preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Tortul se lasă la rece aproximativ 2 ore. Forma se desface cu grijă. În locul fructelor din compot se pot folosi fructe proaspete.
 

sursa: delicatesa.ro

taguri: tort, banza dulce, fructe, jeleu, frisca, biscuiti

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!