Mizeaza pe espadrile!

21 aprilie 2006 | Autor: Daiana Arpad

Mizeaza pe espadrile!

     Ultima moda in materie de incaltaminte in acest sezon sunt espadrilele. Colorate sau uni, joase sau inalte, ele fac legea vara asta.
     Originare din Catalonia, Spania, espadrilele sunt confectionate din pinza sau bumbac si au aparut in jurul secolului al 17-lea in magazinele catalane si inca exista si azi magazine care fabrica espadrile si le comercializeaza de mai bine de doua secole. Espadrilele traditionale au calciiul gol iar in parti au benzi de pinza sau sfoara impletita.
     Pentru sustinerea piciorului cit mai bine, se folosesc panglici care se leaga deasupra gleznei. La inceput erau un gen de incaltaminte purtata numai de femei, cu timpul insa modelele au evoluat si barbatii au inceput si ei sa poarte espadrile joase.

     In prezent ele revin in forta, de la espadrilele inalte si sexi, care pun in valoare piciorul, pina la cele joase, confortabile, sunt cele mai populare incaltari in tarile europei occidentale. Pentru a accentua feminitatea, designerii au lansat modelul de espadrile cu panglici din matase, care merg foarte bine cu rochiile lungi, vaporoase, de vara.

     Si in Romania au aparut deja modele cu paiete, in toate culorile. Daca vrei ceva mai stilat si mai sic opteaza pentru espadrile intr-o singura culoare, inalte si fara calcii decupat. Le poti asorta atit la rochii cit si la pantaloni stil corsar sau fuste scurte.

sursa: beautycenter.ro

taguri: espadrile, vara, moda

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!