“Le style, c’est l’homme meme!”

21 octombrie 2010

“Le style, c’est l’homme meme!”

Spunea Buffon, cu aproape trei secole in urma, ca “stilul e omul insusi”. Multi au reluat de atunci ideea aceasta, multi au scris despre stil si au emis pareri iar noi, romanii, fiindca suntem intotdeauna “mai originali” decat cei mai originali, am inventat vorba: “haina nu-l face pe om” – asta pentru ca ni se parea teribil de convenabil si nu ne mai obliga la nici un efort. In plus, puteai foarte bine sa-ti ascunzi nulitatea in spatele unor vorbe considerate de mare profunzime. Desigur, in ultimele doua decenii, toti criticii si comentatorii de moda (romani!) s-au trezit a fi unanim de acord ca “haina il face pe om!”, atata timp cat 90% din prima impresie este determinata vizual, ca impactul imaginii este fundamental si, de obicei, greu de corectat ulterior.  Pana la urma, e destul de evident ca omul gol nu a avut in nici o epoca o mare influenta asupra devoltarii societatii (sau, cine stie…).
 

Si, romani sau nu, intelegem pana la urma ca stilul este definit de trasaturi native imbinate cu ceea ce prin educatie si interactiunea cu mediul reusesti sa asimilezi. Intr-un mod mai mult sau mai putin fericit…
Stilul nu se refera exclusiv la vestimentatie desi in multe situatii conceptul de stil este asimilat cu moda sau cu raportarea la tendintele din fashion. A avea stil este un concept ce acopera sfera larga a modului de viata, incepand cu imaginea persoanei - cu tot ceea ce implica aceasta – continuand cu atitudinea, modul de alimentatie, spatiul de locuit si de munca, petrecerea timpului liber, grupul de prieteni, maniera de relationare cu ceilalti…

In vestimentatia feminina se disting, in esenta, patru stiluri de baza, definite prin elemente specifice. Acestea sunt completate prin detalii de machiaj, coafura, manichiura si accesorii in acord cu trasaturile stilului vestimentar.

1. Stilul clasic este definit prin simplitate, eleganta, feminitate. Este un stil rafinat bazat pe croiuri simple, clar definite, in prim-plan situandu-se calitatea tesaturilor si executia impecabila a tinutei. Acestui stil vestimentar ii este asociat un machiaj simplu, natural, coafuri corecte, fara exagerari ori extravagante si manichiura french.
2. Stilul natural este in general recomandat femeilor cu corp atletic ori siluetelor subtiri, fiind construit pe piese lejere, confortabile, cu trimitere spre casual-sport. Vestimentatia este personalizata prin prezenta accesoriilor si completata prin machiaje naturale, coafuri lejere si manichiura in culori neutre.
3. Stilul romantic este feminin prin excelenta. Acest stil vestimentar este caracterizat prin croiuri elaborate, texturi fluide, prezenta imprimeurilor florale, a volanelor, dar si prin centrarea atentiei asupra taliei si decolteului. Machiajul si coafura relaxate sunt completate de manichiura viu colorata, cu modele fanteziste.
4. Stilul dramatic este definit de linii drepte, croiuri inspirate din vestimentatia masculina, culori inchise sau intense, imprimeuri abstracte. Este, cu siguranta, un stil complex, fiind stilul femeii ce degaja mister. Acest sil vestimentar este completat de coafuri elaborate sau minimaliste, machiaj intens, manichiura simpla, realizata cu lacuri transparente ori in culori pale, usor sidefate.
 

sursa: Gina Butiuc

taguri: stil, fashion, romantic, clasic, dramatic, natural

Galerie foto

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!