Prada - designerul care da tonul in moda

14 august 2005 | Autor: Mihaela Preda

Prada - designerul care da tonul in moda

     Recenta lansare a colectiei toamna-iarna a Miucciei Prada a readus in prim plan negrul, ridicat la rang de rege al culorilor pentru sezonul rece ce va sa vina. Iar daca Prada impune o culoare in colectiile sale, lumea modei cu siguranta va urma aceasta tendinta.
     Fustele drepte, pina la nivelul genunchilor, asortate cu veste din casmir, in stilul anilor '50 sunt la mare moda, iar Prada le asorteaza cu brose de tot felul. De altfel brosele sunt accesoriul numarul 1 in noua ei colectie, ele regasindu-se nu doar pe taioare sau veste ci chiar la palarii, ca ornament al gentilor si al buzunarelor de la jeansi. In rest, rochii croite pe talie, fuste gen lalea, pantaloni cu talie inalta, pe care doar daca ai o silueta filiforma te poti incumeta sa ii porti. Cam la asta sa te astepti iarna ce vine.

     Potrivit celor mai multi critici de moda, italianca, nascuta in capitala modei, Milano, este, la ora actuala, designerul cel mai in voga si se numara printre primele 100 personalitati importante ale lumii, potrivit unui sondaj publicat in aprilie de ziarul Time. Ea a reusit sa schimbe, in ultimii ani, conceptia oamenilor despre haine, despre modul de combinare a culorilor si texturilor, iar cele 165 de magazine deschise in intreaga lume sunt deliciul cumparatorilor care nu pot sa nu remarce peretii de culoarea mentei si stilul decorativ original.

     Si totusi, Prada este departe de a se considera o vedeta. In plus, nu are nimic din excentricitatea caracteristica celor din breasla ei. Ea spune despre profesia de designer ca este una stupida, dar o indrageste. Si ca si cum nu ar fi de ajuns ca are un cuvint hotaritor de spus in moda, Miuccia Prada a devenit si o pepiniera de noi talente in domeniul modellingului. Ea a semnat, in februarie, un contract cu necunoscuta Sasha Pivovarova, care va prezenta in exclusivitate viitoarele colectii Prada. Dupa aparitia pe catwalk si in catalogul de primavara vara, ofertele au inceput sa curga riu pentru tinara de 20 de ani, care insa nici nu se gindeste ca in viitorul apropiat sa prezinte pentru orice alt designer.

sursa: beautycenter.ro

taguri: Prada, moda, designer

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!