Recursul la senzualitate - "Lilith by Laura Lazar"

08 decembrie 2010 | Autor: Aprilia Ivanescu

Recursul la senzualitate  - "Lilith by Laura Lazar"

Marti, 7 decembrie, a avut loc prezentarea colectiei „Lilith by Laura Lazar”, pentru primavara-vara 2011, in cadrul La Blanca Pure Club, in mijlocul unei numeroase asistente formate din designeri, artisti, actori, stilisti si prieteni apropiati creatoarei. 
Lilith este atestata ca prima femeie de pe pamant, cea care a existat cu mult inaintea Evei si care s-a razvratit impotriva dorintei lui Adam de a-i controla vointa, preferand sa paraseasca Gradina Edenului. Astfel, aceasta devine una dintre primele si cele mai relevante expresii ale nevoii de independenta a femeii moderne.  „M-a inspirat foarte mult Lilith. Cred ca este un exemplu bun pentru noi, femeile din ziua de astazi, care o urmam si ne facem loc intr-o lume a barbatilor”, spune designerul.  Pentru ca in aceasta lupta acerba, insa, feminitatea este de multa ori trecuta cu vederea sau estompata in defavoarea lor, prin aceasta colectie, Laura Lazar le reda femeilor, dincolo de putere si incredere in sine, ceea ce le reprezinta in mod fundamental si esential:  senzualitatea.

Colectia a fost dezvaluita printr-un concept inedit, care se inscrie in linia abordarilor nonconformiste ale creatoarei, fiind structurata in jurul unei prezentari atipice:  diferitele modele au putut fi admirate nu pe un podium, ci captate de obiectivul camerei foto si reunite intr-o expozitie ce poarta semnatura inconfundabilului Gabriel Hennessey: „L-am ales pe Gabi Hennessey pentru ca el este cel mai potrivit pentru a surprinde senzualitatea unei femei , pentru a surprinde jocul, flirtul acesteia, privirea si dorinta ei de a atrage”, a declarat Laura Lazar.  Aceasta alternativa inovatoare la clasicul show de moda a fost dublata de un moment coregrafic, care i-a avut ca protagonisti pe actorul Paul Dunca  si pe manechinul Ramona Tibrin. Ambii au surprins in dansul lor, in contrastul dintre muzica si miscare, intreg mesajul colectiei: capacitatea femeii de a subjuga un barbat, prin puterea senzualitatii, de a nu se inclina in fata regulilor si conventiilor. „ Lilith nu a vrut sa respecte regulile si a  ales un alt drum. Poate asa sunt si eu”, conchide creatoarea.

Pentru ca „Lilith” a fost gandita ca o intoarcere la feminitate, Laura Lazar a apelat la croiuri diferite de cele ale colectiilor precedente, texturile si culorile sustinand intru totul aceasta noua viziune asupra femeii. Culoarea-motor este rosul, cu diferite tonuri si nuante, de la magenta la corail, completate de infuzii de portocaliu, roz neon sau roz ciclamen. Textura favorita ramane lycra, perforata sau nu, dar si  lycra sau jerse in combinatie cu materiale transparente.

Alaturi de designeri precum Stephan Pelger, Maria Lucia Hohan, Florin Dobre, Andreea Badala sau Razvan Firea, la eveniment au luat parte fashion editori si stilisti cum ar fi Maurice Munteanu, Alin Galatescu, Catalin Enache, Ana Maria Cornea sau Ciprian Sipos. Nu au lipsit nici nume din arta si televiziune, printre care Crina Semciuc, Letitia Vladescu, Cornel Lazia, Cristina Cioran, Raluc Lazarut, Wanda, Antonia sau Natalia Barbu. Alaturi de acestia, s-a aflat intreaga echipa care a facut posibila acest proiect:  fotograful Gabriel Hennessey, make-up artist-ul Dana Argesan, hairstylistul Camelia Negrea, manechinul Ramona Tibrin si coregraful Paul Dunca.
 

taguri: laura lazar, moda, fashion, feminitate

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!