Black : forward – original, dinamic, intens

11 octombrie 2011

Black : forward – original, dinamic, intens

Concept original, un show dinamic si intens, cea buna configuratie de profesionisti in make-up, hair-style, lumini, sunet, imagine. Si fashion. Pe 28 septembrie, Black: forward a concentrat toate aceste resurse pentru a da glas viziunii designerului Gina Butiuc intr-un show de exceptie. Spatiul a fost unul neconventional - prima hala a D&C Oradea, reprezentant Audi si Wolksvagen, ales tocmai pentru contrastul pe care decorul industrial il ofera colectiilor potentand astfel delicatetea creatiilor, nobletea texturilor, feminitatea siluetelor.

Evenimentul a debutat cu colectia Gina Butiuc Prêt-a-Porter t-i 2011-2012. Compusa din 24 de piese, colectia aduce in prim-plan tonurile calde, vibrante de galben contopite cu blandetea pamanturilor de Sienna, punctate de prezenta rosului Burgund si albului-ivoire. Catifeaua din matase naturala completeaza cu discretie caldura lanii si stralucirea satenului ori a organzei. Leit-motivul colectiei este caldura si comfortul, senzatia de bine si optimism indusa de armonia cromatica dar si prin atingerea delicata a tesaturilor nobile. Aplicatiile din dantela decupata completeaza misterul insertiilor din tulle nude aducand in acelasi timp nota de feminitate si rafinament caracteristice creatiilor Gina Butiuc. Acuratetea croiului, avand la baza tipare clasice pe care se insereaza elemente originale, avangardiste, finisajele maiestrite, senzualitatea insinuanta sunt elemente ce contureaza un stil ce promoveaza echilibrul si bunul-simt in vestimentatie.

In a doua parte a show-ului publicul a fost transportat, intr-o explozie de lumini si lasere acompaniata de acordurile Linkin Park, in atmosfera Black: forward, colectia Gina Butiuc Couture-a-Porter t-i 2011-2012. Conceputa ca un omagiu adus suprematiei negrului in vestimentatie, colectia este departe de a fi una intunecata sau sobra. Primele piese aduc vibratia subtila a albastrului Deep Teal introducand publicul in atmosfera, pregatindu-l treptat pentru a recepta mesajul colectiei. Senzatia de luminozitate este adusa de prezenta tesaturilor semitransparente, de asocierea mat-lucios precum si prin prezenta aplicatiilor din pietre naturale semipretioase ce introduc o stralucire discreta, vibranta.
Black: forward vorbeste despre forta, protectie, impenetrabilitate. Eleganta axiomatica, echilibru, rafinament asimilat celei mai inalte octave in registrul luxului.

Negrul este probabil cea mai constanta coordonata a tendintelor in moda. Nu au existat – si, cu siguranta, nu vor exista – designeri sau promotori de tendinte care sa excluda, vreodata, negrul. Dincolo de mituri si idei preconcepute, dincolo de asocieri ce deriva din sobrietatea si duritatea acestei nonculori, negrul avantajeaza fiecare tip de silueta, orice configuratie a fetei, rezoneaza fiecarui moment al zilei si oricarui tip de eveniment. Nu rezoneaza, insa, oricarui tip de personalitate.
In pauza, Victoria Cucu, castigatoarea campaniei « O sansa pentru UN designer »,  a prezentat o minicolectie compusa din 4 tinute. « O sansa pentru UN designer », un proiect unic in Romania, derulat pe parcursul lunii august 2011, a avut ca scop identificarea, in urma unui amplu proces de selectie, a unui tanar inzestrat cu reale calitati in domeniul design-ului vestimentar si sprijinirea acestuia in vederea realizarii unei cariere in domeniu. Ulterior acestui eveniment, Victoria Cucu va beneficia de un stagiu de pregatire in Atelierul Gina Butiuc astfel incat sa poata realiza o colectie la un standard tehnic ridicat pentru evenimentul urmator. Campania « O sansa petru UN designer » va continua si in sezoanele urmatoare.

 Make-up: Mirela Fazakas
Hair-style: Alina Crisan Hair Academy - ACHA
Lumini&sunet: Sintonexpert
Foto&video: Dreamstudio
Eveniment sustinut de: TTI, CESAL by Atlas, Hotel Perla 1Mai, Tehnoprint
Partener principal: D&C Oradea, dealer Audi, Wolksvagen
Parteneri media : Magic FM, 24 FUN, afaceri-press.ro, stilfeminin.ro, beutycenter.ro, centruldepresa.ro
 

taguri: Gina Butiuc, catifea, matase, moda

Galerie foto

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!