Ce ar trebui sa stim despre drenajul limfatic

22 august 2006 | Autor: Magda Vacarescu

Ce ar trebui sa stim despre drenajul limfatic

     Nu sunt foarte multe femeile care stiu ce este drenajul limfatic si de ce este el necesar pentru o cit mai buna functionare a organismului. De ce sa alegem o sedinta de drenaj, in locul uneia de masaj simplu? Iata citeva ionformatii care va pot ajuta sa intelegeti mai bine ce inseamna drenajul limfatic:

     Sistemul limfatic are o mare importanta in buna functionare a organismului nostru. Daca el nu si-ar face constiincios datoria, am cadea mult mai usor prada infectiilor de tot felul. Foarte multe vietati au un sistem circulator, insa foarte putine (doar cele mai evoluate), au si un sistem limfatic. Pentru a asigura o buna irigare a tuturor organelor si tesuturilor, inima pompeaza sange sub o presiune destul de crescuta, fapt ce favorizeaza iesirea “apei” din vasele de sange. Nu este o simpla apa , compozitia lichidului dintre celule (numit lichid interstitial) este complexa, dar aceasta este cu totul alta discutie. Lichidul interstitial nu mai poate intra inapoi in vasele de sange si daca nu si-ar gasi o cale de-a fi drenat, atunci ne-am umfla putin cate putin…

     Importanta drenajului limfatic

     Drenajul limfatic combinat cu electrostimularea contribuie la miscorarea circumferintei si diminuarea celulitei (dreanjul limfatic fiind numit si “moartea celulitei).

     De ce apar edemele?

     Cauzele se pot imparti in doua grupe principale: ori exista o productie prea mare de lichid interstitial ce nu prea mai poate fi preluat rapid de sistemul limfatic, ori s-au “infundat conductele”- exista un blocaj pe traseul vaselor limfatice, deci este necesara efectuarea unei sedinte de drenaj limfatic.

     Sedintele de drenaj limfatic sunt extreme de importante in procesul de slabire. Drenajul se efectueaza prin presiuni usoare care actioneaza asupra lanturilor de ganglioni limfatici. Este indicat pentru reducerea celulitei, depunerilor de grasime si a celulitei, detoxifierea organismului, reducerea edemelor (si la femei insarcinate) si stimularea sistemului imunitar. Drenajul asadar, este o banala sedinta de masaj pentru cine stie sa o execute) sau o sedinta de 45 min de drenaj limfatic la aparatele de electrostimulare dotate cu program de drenaj, sau la alte aparate de drenaj, dar care ajuta si confera o stare de bine, asa incat profitati de ofertele noastre!

     Drenajul limfatic defectuos si reducerea circulatiei sangelui duce la acumulari de grasime, pierderea elasticitatii tesutului conjunctiv, la aparitia imperfectiunilor si denivelarilor pielii. Unul din rolurile sistemului limfatic este acela de a curata organismul de toxine si deseuri metabolice. In schimb, o circulatie limfatica si sanguina deficitara duce la cresterea acumularii de lichide in stratul superficial al grasimii situate sub tegument si la acumularea de toxine in interiorul celulelor grase.

     Din arderea diverselor alimente consumate rezulta si toxine si radicali liberi care se acumuleaza in cantitate mare in adipocite (celule grase), daca circulatia limfatica nu este corespunzatoare, si produc incarcarea cu lichide a acestor celule si umflarea lor. Radicalii liberi, ataca tesutul conjunctiv provacand alterarea si schimbarea structurii tesutului conjunctiv subcutanat, afectand astfel stratul superficial al pielii.

     Avand in vedere importanta drenajului limfatic in procesul de slabire si pentru garantarea obtinerii unor rezultate optime, Salonul PerfectContur include in pachetele sale de electrostimulare, la fiecare 3-4 sedinte, cate o sedinta de drenaj limfatic. Deasemenea, pentru viitoarele mamici, propunem masajul manual pt drenaj limfatic.

     Procedeul consta intr-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici. Sedintele de drenaj limfatic ajuta astfel la eliberarea limfei, fenomen care favorizeaza procesul de slabire. Odata topite grasimile acumulate prin sedintele de electrostimulare, este nevoie de o sedinta de drenaj limfatic pentru eliminarea acestora si a toxinelor eliberate. Procedeul se recomanda deasemenea persoanelor cu retentie de apa, precum si persoanelor care nu au rezultate bune in curele de slabire.

sursa: PerfectContur

taguri: drenaj limfatic, perfect contur, slabire

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!