Spune-mi cum traiesti, ca sa-ti zic daca vei fi suferi de obezitate

28 octombrie 2004 | Autor: Mihaela Preda

Spune-mi cum traiesti, ca sa-ti zic daca vei fi suferi de obezitate

     In ultimii 10 ani, la nivel global, populatia care sufera de obezitate s-a dublat. In prezent si cazurile de obezitate in rindul copiilor sunt tot mai numeroase, ceea ce ii face pe medici sa numeasca aceasta boala "epidemia inspaimintatoare". Faptul ca numarul cazurilor de adulti si copii supraponderali a crescut intr-un timp atit de scurt vine sa sustina teoriile conform carora obezitatea nu este provocata de o gena. 

     In realitate obezitatea este consecinta regimului alimentar al fiecaruia. Extinderea restaurantelor de tip fast food, care in ultimii ani au marjat pe reclame al carora target principal sunt copiii, cresterea alarmanta a consumului de bauturi carbogazoase, aparitia tot mai multor sortimente de produse care cu greu pot fi numite mincaruri, toata au ca rezultat cresterea in greutate, intr-un timp relativ scurt. Cu alte cuvinte, nici nu stii cind se Intimpla!

     Cei care consuma regulat cartofi prajiti, zahar alb rafinat, margarina, snacks-uri, prajituri si inghetate, paste fainoase si produse tip fast food (inclusiv aparent sanatoasele salate), pot fi siguri ca mai devreme sau mai tirziu se vor confrunta cu probleme de sanatate si greutate. Alimentatia de acest gen, corelata cu lipsa miscarii, mai ales ca cei mai multi oameni se deplaseaza acum cu masina, duce la dezechilibrarea dezastruoasa a organismului.

     Obezitatea nu are, in 90% din cazuri, nimic de-a face cu zestrea genetica. Ea poate fi cauzata de un dezechilibru emotional, de stres, sau ca o reactie a organismului in fata unui mediu ostil. Astfel apar primele dereglari de alimentatie, dorinta de a minca alimente dulci si, uneori din lipsa timpului, de a apela la fast food.

     Lucrul intr-un mediu lipsit de lumina naturala are deasemeni efecte negative asupra creierului, ca si asupra echilibrului organismului. Privat de lumina naturala, mai multe saptamini la rind, corpul isi pierde vigurozitatea, apare starea de somnolenta, iar creierul elibereaza substante chimice care induc senzatia de foame.

     Asadar, pentru a nu te paste pericolul obezitatii trebuie sa iti alegi cu mare grija alimentele, sa nu cauti scuze pentru a alerga la primul fast food ( lipsa timpului nu scuza o alimentatie dezechilibrata), sa dai din cind in cind o fuga pina la piata pe jos, pentru a-ti cumpara multe fructe si legume dar si pentru a face miscare, sa optezi (daca se poate) pentru un birou luminat natural si, daca ai pofta de suc, sa ti-l prepari singura, acasa, din fructe. Fiindca e mult mai usor sa previi, decit sa incerci sa scapi de kilogramele in plus, odata ce aceastea s-au instalat comod pe coapsele si soldurile tale.

sursa: beautycenter.ro

taguri: alimentatie, obezitate

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!