Ceaiul, cel mai bun medicament natural

31 august 2008

Ceaiul, cel mai bun medicament natural

     Unora le place ceaiul. Nimic mai sanatos, ar spune medicii. Poate nu multi beau ceaiuri medicinale, insa ceaiul negru si cel verde sunt cu siguranta mult mai placute si cel putin la fel de sanatoase.

     Cel mai popular ceai negru este la origine, verde, cu frunzele complet uscate – asta ii schimba gustul si culoarea. Acesta sta la baza ceaiurilor englezesti, atat de apreciate in Europa. Recent s-a dovedit ca ceaiul negru este un intaritor al inimii, arde grasimile si stimuleaza imunitatea organismului. Doua sau mai multe cesti de ceai pe zi reduc semnificativ riscul de a face infarct, mai ales in cazul barbatilor fumatori.

     Un studiu la care au participat 26000 de perosoane, pe o durata de 13 ani, a aratat ca exista o legatura certa intre consumul de ceai, mai ales ceaiul verde si cel negru si scaderea numarului de atacuri cerebrale si infarcturi. Ceaiul contine cantitati mari de polifenoli, cu proprietati antioxidante care previn cresterea colesterolului. Acesta este direct raspunzator de formarea aterosclerozei si a altor tipuri de boli cardiovasculare care duc la infarct.

     “Ceaiul a intrecut toate asteptarile cercetatorilor, fiind considerat cea mai sanatoasa bautura. Este uimitor, desi putini realizeaza asta”, declara John Weisburger, de la American Health Foundation. Pe parcursul studiului, barbatilor cu probleme circulatorii li s-au dat cate 4 cani de ceai negru, zilnic, timp de o luna. Dupa acest interval s-a constatat o imbunatatire cu 50% a fluxului sanguin si implicit diminuarea riscului de infarct.

     Neutralizeaza germenii

     Daca vrei sa nu ai probleme cu herpesul, diarea, pneumonia si infectii ale pielii, ceaiul negru e solutia. Poti face din cand in cand gargara cu ceai, acesta fiind considerat cel mai bun dezinfectant. Acesta neutralizeaza germenii si microbii din gura, astfel ca acestia nu mai ajung in organism.

sursa: beautycenter.ro

taguri: ceai negru, ceai verde, medicament, accident vascular

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!