Ceaiul verde si procesul de slabire

23 octombrie 2006 | Autor: Gabriela Sime

Ceaiul verde si procesul de slabire

     Kilogramele in plus, celulita au devenit adevarate boli de care nu stim cum sa scapam.<!--topnews--> Moralul nostru e puternic afectat.Aceste kilograme in plus sunt raspunzatoare de oboseala, de proasta circulatie sangvina, de durerile de spate sau de genunchi si de hipertensiune. Studiile stiintifice arata ca frunzele verzi sau uscate ale ceaiului verde determina topirea grasimilor.<!--supernews-->
     Asadar ceaiul verde are o actiune prin excelenta de slabire deoarece dezintoxica organismul, lupta contra retentiei de apa, reduce formarea colesterolului, stimuleaza ficatul si intreg sistemul digestiv, regleaza tranzitul intestinal, activeaza functionarea rinichilor. Si nu in ultimul rand, ceaiul verde actioneaza contra stresului. Stim ca stresul antreneaza nu numai aberatii de consum alimentar, dar blocheaza mecanismul de slabire.
     Ceaiul verde este folosit impreuna cu algele marine la masti corporale pentru tonifiere, slabire si diminuarea celulitei. 3NO recomanda mastile corporale pentru slabire cu alge marine si ceai verde. Rezultatele asupra texturii pielii sunt extraordinare.

     Cum sa profitati de binefacerile ceaiului verde?

     Este de ajuns sa beti cu regularitate in fiecare zi.Doza buna o veti gasi chiar dvs in functie de pragul de toleranta la teina. Fiindca singura contraindicatie a ceaiului este acest derivat al cafeinei care poate duce, daca abuzati de el, la enervari, palpitatii si insomnii. Daca preferati un ceai mai tare, multumiti-va cu trei cesti pe zi, evitand sa beti la sfarsitul dupa-amiezii. Daca vreti sa slabiti este evident ca trebuie sa beti mai mult. In acest caz, alegeti un ceai mai sarac in teina pentru a-l degusta de sase pana la sapte ori pe zi.
     Retineti: Moderatia este insasi esenta ceaiului. Ceaiul nu se potriveste cu excesele.

     Teina, o cafeina blanda

     Ceaiurile verzi de calitate foarte buna sunt bogate in teina, care nu este decat o forma de cafeina. Solubila in apa, teina formeaza la suprafata infuziei o panza usoara, dovada ca este vorba de un ceai bun. Teina, ca si cafeina, stimuleaza sistemul nervos, cerebral si sangvin.Avantajul teinei fata de cafeina este ca e biodisponibila mai mult timp.

     Recomandarea 3NO: consumati ceaiul verde pur, adica frunzulite si nu pliculete.

sursa: Salon 3NO

taguri: ceai verde, teina, 3NO

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!