Incepe campania impotriva femeii filiforme

11 martie 2007 | Autor: Daiana Arpad

Incepe campania impotriva femeii filiforme

     Cand la Madrid s-a decis inlocuirea idealului femeii filiforme cu frumusetea reala a femeii obisnuite<!--topnews-->, milioane de reprezentante ale sexului frumos au simtit ca li se face, in sfarsit, dreptate. Pentru ca a avea alte masuri decat celebrele 90-60-90 insemna, pana de curand, ca nu ai ce cauta pe un catwalk. Spaniolii au fost primii care au decis ca vor sa promoveze frumusetea naturala si nu cea intretinuta prin diete drastice si infometare. Din acel moment, media de pe tot globul a laudat aceasta decizie, ceea ce a facut ca modelele foarte slabe sa fie excluse si din prezentarile de moda de la Milano, Londra, New York si Paris. Manechinele sunt cantarite inainte de a fi selectate pentru showuri si lis e calculeaza indexul corporal (o medie intre inaltime si greutate). Astfel, un model cu o inaltime de 1.75 trebuie sa aiba cel putin 56 kg. Acest indice corespunde cu nivelul pe care World Health Organization il considera normal pentru o persoana sanatoasa.

     Primul Ministru al Regiunii Madrid declara:
     "O femeie foarte slaba are cu siguranta probleme. Pot fi de natura nutritionala – sa fie bulimica sau anorexica, pot fi de natura medicala – o boala poate nedescoperita, sau pot fi probleme emotionale. Indiferent de felul acestor probleme, ele nu trebuie sa fie date exemplu, ci trebuie sa se trateze."

     Expertii nutritionisti sunt cu totii de acord: bulimia si anorexia sunt cele mai des intalnite probleme, in cazul manechinelor, dar si in randul fetelor care fac din aceste manechine modele de viata. Madrilenii nu s-au rezumat la atat. Ei au infiintat si un centru unde se deruelaza programul "Pact impotriva anorexiei", la care adera in prezent peste 200 de participanti. Autoritatile au inceput si ele sa controleze sever publicitatea la produsele dietetice, iar fabricantii de manechinele din plastic au fost obligati sa creeze papusi dupa masurile unei femei normale.

     Din 1999 Spania s-a confruntat cu o crestere de la 1 la 4 a procentului de femei care sufera de probleme nutritionale, conform statisticilor furnizate de cotidianul El Pais. Dintre acestea 6% mor anual ca urmare a netratarii la timp.
     Masurile luate de orasul Madrid sunt sustinute la nivel national, de guvernul spaniol si vor fi impuse, in scurt timp, pe plan international.

sursa: beautycenter.ro

taguri: silueta, anorexie, bulimie, nutritie

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!