Clarins tinteste hotelurile si saloanele de infrumusetare de lux

01 februarie 2005 | Autor: Mihaela Preda

Clarins tinteste hotelurile si saloanele de infrumusetare de lux
     Brandul francez de produse pentru ingrijirea pielii isi pune la punct strategia de impunere, in urmatorii 4 ani, pe o noua piata: cea a hotelurilor de 5 stele si a centrelor de tratament de lux. Primul pas in acest sens va fi facut in februarie in Emiratele Arabe, unde Clarins va deschide un salon sofisticat, in cadrul hotelului le Meridien Mina Seyahi Beach.Directorul de marketing, Olivier Courtin-Clarins considera ca aceasta strategie, desi nu este una foarte profitabila, le va consolida renumele si imaginea in intreaga lume.

     In ultima vreme multe branduri din lumea cosmeticii au ales drumul catre hotelurile de lux, mai ales in perioada vacantelor batalia pentru impunerea intr-un astfel de loc este acerba. Produsele cu care producatorii vin pe acest gen de piete sunt cele mai bune dar si cele mai scumpe. Clarins este, la baza, un institut, atit pentru cercetare, cit si pentru tratamente cosmetice profesioniste. Impunerea sintagmei “Clarins Institute” reprezinta principalul lor scop,iar daca acum 3 ani exista un singur astfel de institut, in prezent numarul se ridica la 13, raspindite pe toate continentele. “In Asia obtinem cel mai mare profit. In SUA si Europa nu este la fel, din cauza chiriilor enorme si a salariilor mari.”, declara Courtin-Clarins.

     O noutate pentru strategia companiei o reprezinta targetarea segmentului masculin, care, potrivit studiilor realizate de Clarins, este de 30% din consumatorii produselor cosmetice, acestia fiind insa neglijati in favoarea clientelei feminine. Prin urmare, Clarins a inclus in fiecare salon pe care il detine si citeva cabinete pentru barbati. Anul aceste compania are in plan deschiderea unor centre la Hong Kong si Ho Chi Minh, in Vietnam, chiar in luna februarie, in Beirut, in martie, iar in Taiwan si Liban in cursul verii. Potrivit managerului Courtin-Clarins, Indonezia, Caraibe si Sud-Estul Europei constituie tinte speciale, in viitorul apropiat, asa ca nu putem decit sa asteptam cu nerabdare deschiderea unui astfel de institut si in Romania.

taguri: Clarins, hoteluri, saloane, infrumusetare

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!