Tratamente noninvazive: mezoterapia

22 decembrie 2009 | Autor: Andrea Anghel

Tratamente noninvazive: mezoterapia

Reintinerirea pielii, in mod special la nivelul fetei si gatului, mainilor si decolteului, poate fi realizata prin mezoterapie utilizand  substante precum acidul hialuronic, multivitamine, aminoacizi, coenzime, antioxidanti, care stimuleaza productia de colagen si regenerarea elastinei , elimina formarea si daunele radicalilor liberi, favorizeaza hidratarea pielii. Acest lucru duce la intinderea si consolidarea profilului pielii, imbunatatirea tonusului si texturii cu scaderea semnelor de imbatranire, netezirea ridurilor fine si chiar a celor mediu -profunde. Furnizarea acestor substante prin mezoterapie cu/ fara ace este mai eficientă decât aplicarea de produse topice. După tratament, pacienţii de obicei remarca  pielea lor ca aratind odihnita, radianta, strălucitoare, mai ferma si mai proaspata.


Mezoterapia este o alternativa non-chirurgicala la lipoaspiratie in modelarea corpului. Depozitele de grasime localizate la nivelul soldurilor, taliei, barbia dubla, precum şi pungile de sub ochi, iregularitatile postlipoaspiratie pot fi tratate cu mezoterapie ( lipoliza ). Produsele implicate în reducerea locala de grasime sunt multiple: deseori utilizate sunt extractul din soia numit  "fosfatidilcolina" si deoxicolatul, o sare biliara. Acestea dizolva grasimea în apă ( emulsioneaza ) si o elimina din organism, dar fara a distruge celula adipoasa. De aceea, combinata cu o dieta adecvata si exercitii fizice, lipoliza poate ajuta la pierderea de straturi de grasime.
Mezoterapia este, de asemenea, o alegere excelenta cosmetica pentru diminuarea aspectului de celulita ce afectează în principal femeile, în anumite zone ale corpului ( solduri, coapse, abdomen şi fese ) si este cauzată de fluxul sărac venos şi limfatic, modificarile hormonale, precum şi retenţia de fluide în mesoderm. Retenţia de lichide în acest strat, bogat in celulele adipoase si tesut fibros, da pielii un aspect alveolat sau " in coaja de portocala ". Frecvent, coexista depozite de grasime si modificari de celulita. Mezoterapia zonei afectate va îmbunătăţi circulaţia locală, va dizolva alveolele de grăsime ce proemina la suprafata pielii , va elimina excesul de apă reţinută si pielea isi va recapata aspectul neted.


Mezoterapia poate fi, de asemenea, utila în ceea ce priveşte pierderea si subtierea parului la persoanele de sex feminin, datorate dezechilibrului nutritional, fluxului sangvin sarac sau schimbarilor hormonale. Odată cu apariţia de medicamente mai noi, rezultatele au fost, de asemenea, promiţătoare si in cazul alopeciei de tip masculin, prin injectarea de compusi specifici cum ar fi vitamine, vasodilatatoare şi enzime blocante ale 5-alfa-reductazei ( enzima implicata in aparitia alopeciei la barbati ).


Cocktail- ul de substante este pre- mixat sau este pregatit în mod individual, în funcţie de scopul său. Spre deosebire de alte tratamente medicale, mezoterapia este administrata direct în zona dorita. Acest fapt limiteaza efectele adverse, reduce posibilitatea de interacţiuni medicamentoase, şi permite o reducere substanţială în doza de medicament utilizat pentru fiecare procedură. In cazul mezoterapiei clasice , medicaţia este injectata in mesoderm, folosind ace fine si scurte ( 4 mm – 6 mm ), in general nedureroase. Un anestezic local poate fi aplicat înainte de tratament , dacă găsiţi preparatele injectabile incomode. In cazul mezoterapiei prin electrodermoporatie, dupa o prima etapa de exfoliere ( indepartare a stratului superficial de celule ) prin microdermabraziune sau printr-un peeling chimic usor, se aplica pe piele in zona dorita cocktail- ul si printr- un masaj bland si placut cu ajutorul piesei de mana, emitatoare de unde electromagnetice, substantele vor difuza prin epiderm in adancime. Inca 24 - 48 de ore după tratament produsele vor continua să se răspândească in derm prin intermediul vaselor de sânge. Fiecare tratament durează aproximativ douăzeci de minute.

Recuperarea este mult mai rapida decât in cazul altor tratamente. Spitalizarea nu este necesara după tratament, astfel încât pacientul poate reveni imediat la activitatea de zi cu zi. Tratamentul , de obicei, implică sesiuni spatiate la 1- 2 saptamani, până când se obţine efectul dorit şi apoi , pentru întreţinere, la fiecare trei luni. După două-trei sesiuni, pacienţii pot vedea îmbunătăţirile aduse de tratament. Unii pot vedea efectiv rezultatele după doar o singură şedinţă. Potenţialele efecte adverse ( si acestea doar pentru mezoterapia prin injectare ) se limitează la: senzatia de arsura care poate dura 15-20 de minute, usoara umflare locala care poate dura 1-5 zile (poate varia în funcţie de pacient), durere minora ce poate persista mai multe zile, modificări usoare de culoare ale pielii, care se rezolva de la sine, un risc uşor de infecţie (care poate aparea ori de câte ori este administrata o injecţie). Exista si contraindicatii pentru mezoterapie : infectii locale sau sistemice, boli cronice grave, diabet zaharat neechilibrat, sarcina, epilepsie, alergie la produsul utilizat, si, in plus, pentru mezoterapia prin electrodermoporatie, implante metalice, pace-maker, hipersensibilitate la campul electromagnetic.

Mezoterapia  poate întinde temporar pielea, poate netezi ridurile mici şi mijlocii, cu un “ look “ mai proaspat, mai tanar, mai luminos, poate modela corpul pentru un contur mai bine si mai estetic definit. Cu toate acestea, aşteptările dumneavoastră trebuie să fie realiste. Mezoterapia nu va împiedica trecerea timpului, nu poate fi un subtituent al regimului alimentar adecvat si al unui program regulat de exercitii fizice, al unui stil de viata sanatos.


Dacă sunteţi în căutarea unei metode non-chirurgicale, la preţuri accesibile, de întinerire faciala şi a gâtului, a mainilor, prin atenuarea ridurilor si tonificarea pielii, de dizolvare a depozitelor de grasime rezistente la dieta si exercitii, de indepartare a aspectului de celulita, de revigorare a parului capilar, daca intentionati sa va pregatiti pentru un eveniment , o petrecere ( o nunta ! ) cu un aspect proaspat, odihnit, radiant,  ar trebui să luati în considerare mezoterapia.
 

<12

sursa: Care Zone

taguri: mezoterapie, tratament riduri, piele, ten, exfoliere

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!